Belangrijke informatie: aanvullend bericht corona maatregelen, volgorde van afhandeling

Vanavond hebben wij contact gehad met diverse klanten over de gevolgen van de corona uitbraak in Nederland. Op dit moment blijft het aantal tickets toenemen met vragen om thuiswerkplekken te realiseren en VoIP telefonie op smartphones beschikbaar te maken. Voor zover mogelijk hebben wij vanavond contact gehad met onze klanten om de gevolgen en wensen te inventariseren. Vanaf morgen hanteren wij een aangepaste werkwijze voor het afhandelen van verzoeken. In dit bericht lees je hier meer over.

Niet meer op volgorde van binnenkomst

Normaal gesproken behandelen wij alle tickets op volgorde van binnenkomst (met uitzondering van storingen). Maandag en dinsdag gaan wij een andere werkwijze hanteren. In verband met het grote aantal vragen gaan wij ons focussen op het zo snel mogelijk bereikbaar en operationeel maken van bedrijven.  Dit betekent dat wij niet alle gebruikers van één organisatie opvolgend gaan helpen.

Samen met onze contactpersonen maken we een inventarisatie welke gebruikers er direct (of tenminste zo spoedig mogelijk) toegang nodig hebben vanaf een thuiswerkplek of moeten kunnen bellen met het vaste nummer vanaf een smartphone. Dit betekent dat wij deze gebruikers met voorrang gaan behandelen. De overige gebruikers volgen zodra bij alle organisaties tenminste één of twee gebruikers operationeel zijn.

Wij verwachten (met de huidige stand van zaken) rond 10:30 bij alle organisatie een of twee gebruikers operationeel te hebben en aan het eind van de dag alle verzoeken te hebben afgerond.

VoIP beschikbaar maken op smartphones

Maak je gebruik van VoIP telefonie via Bereik/Mach-IT? Dan is een extra licentie nodig om VoIP telefonie op een smartphone (Android of iOS) te activeren. Met deze licentie kunnen inkomende oproepen worden ontvangen (alsof je op kantoor zit) en kun je uitgaand bellen met het vaste nummer. Licenties moeten door ons worden besteld en daar zit een levertijd op van enkele minuten tot uren. Wil je hier gebruik van maken? Laat het ons zo snel mogelijk weten. Wij verzenden maandag om 9:30 uur de eerste bestelling.

Meer weten over onze ICT-diensten?

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een paar uur terug. Zelf bellen mag ook op 0162 219 000 (optie 2). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.