Corona-virus? Geen paniek, maar…

Het Coronavirus heeft nu ook Nederland bereikt. Geen reden voor paniek, maar er zijn wel een aantal vragen die om antwoord vragen (en dan natuurlijk op IT-gebied). Wat doe je bijvoorbeeld als er een besmetting in jouw bedrijf wordt gesignaleerd?

Wees voorbereid op thuiswerken

Een redelijk eenvoudige en veilige manier om te voorkomen dat werknemers elkaar aansteken, is de mogelijkheid te bieden om thuis te werken. Veel werkgevers blijken hier echter nog niet klaar voor.

Om thuiswerken te laten slagen, is het belangrijk dat de medewerker vanuit thuis goed toegang heeft tot de informatie op  de harde schijf van de computer op de zaak, en daar mankeert het nogal eens aan. Als bedrijf doe je er goed aan om zo snel mogelijk je IT-systemen onder de loep te nemen. Wie er te laat achterkomt dat de thuiswerkmogelijkheden niet toereikend zijn, zit straks wellicht met een probleem.

Ben je benieuwd of jouw bedrijf goed voorbereid is op thuiswerken? Neem gerust contact met ons op en we kijken graag met je mee! Tijdens kantooruren kun je bellen met 0162 219 000 of mailen via onze contactpagina.

Hardware begint schaars te worden en erg duur

Veel Amerikaanse techbedrijven zijn afhankelijk van fabrieken die in China gevestigd zijn. Het Corona-virus heeft problemen veroorzaakt in de aanvoerlijnen van deze fabrieken. Wij verwachten daarom de komende weken en maanden beschikbaarheidsproblemen bij onze leveranciers. Verwacht je op korte termijn nog hardware nodig te hebben, dan doe je er verstandig aan om dit zo snel mogelijk aan ons door te geven.

Welke maatregelen nemen wij bij Mach-IT?

Al onze medewerkers hebben instructies gekregen over persoonlijke hygiëne en hygiëne van de werkplekken. Daarnaast zullen wij alle ICT vragen en -problemen de komende periode zoveel mogelijk op afstand beantwoorden en oplossen. Is een bedrijfsbezoek toch nodig, dan komen we uiteraard gewoon bij je langs.

Meer weten over onze ICT-diensten?

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een paar uur terug. Zelf bellen mag ook op 0162 219 000 (optie 2). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.