De BTW-aangifte? Stress!

Het is weer tijd voor de BTW aangifte! Bij mij betekent dit altijd stress… Waarom? Ik ben altijd wel iets vergeten te boeken, vergeten op te bergen of uit te zoeken. Tsja en dan komen de vragen van de boekhouder. En dan op dat laatste moment moet je snel van alles opzoeken en zit je op vrijdagavond niet aan een biertje maar je bankafschriften door te spitten.

Dat was ik beu! Ik had wel iets beters te doen en ik ben tenslotte fan van automatiseren. Dus waar ik altijd een grote mond had tegen klanten. Ben ik toch maar eens kritisch naar onze eigen administratie gaan kijken. En eigenlijk was het precies zoals het gezegde: bij de loodgieter lekt de kraan.. bij ons was alles ook onvoldoende geautomatiseerd. Daar heb ik dus maar snel verandering in aangebracht.

 

SnelStart is een mooi pakket:

Ze hadden er ongetwijfeld een keer een nieuwsbrief over gestuurd. Maar die zal ik wel gemist hebben of op dat moment niet interessant hebben gevonden. Maar SnelStart heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het automatiseren van de administratie. De kennisbank gaf veel nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ik ben direct aan de slag gegaan om onze bankrekening met SnelStart te koppelen. Vanaf nu worden dagelijks als onze transacties in SnelStart ingelezen. Zonder dat ik daar iets voor hoef te doen! Natuurlijk regelt SnelStart dat facturen die overeenkomen met een transactie keurig worden afgeboekt. Zo hoef ik (nou ja, eigenlijk Maria) alleen nog maar te kijken naar de 10% die niet automatisch verwerkt kan worden.  Dat scheelt ons super veel tijd in een week! Tijd die we al tekort kwamen.

 

Facturen overtikken, nu niet meer:

Het is een tijdje een hype geweest. Ubl facturen.. super handig om in een keer in te lezen in je boekhouding. 2 keer klikken en vooral niet meer zelf typen. Dat is een utopie welke nog geen werkelijkheid is geworden. De hype is volgens mij snel overgegaan. Want wij ontvangen van slechts een handvol leveranciers een UBL bestand. Daarom zijn conversie bedrijven zoals ZenVoices als paddenstoelen uit de grond geschoten. Voor een paar cent zetten die een PDF bestand om naar een in te lezen bestand in je boekhouding. Bij Mach-IT maken we daar al een tijdje gebruik van. Maar mijn andere bedrijf nog niet (toch weer die loodgieter). En de BTW stress was voor mij aanleiding om het gehele kwartaal van Mach Software in te scannen en snel weer op de bank te gaan zitten.  Die paar euro gaven mij in dit geval een avondje vrij en een beter humeur.

 

En meer…

En dit is niet alles. Ik heb nog van alles gedaan om mijn administratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je! Wel in ruil voor een appelflap of een broodje gezond. Laat het mij weten als je er over wilt kletsen! Want ook jij verdient het om leuker te werken en minder administratieve handelingen te doen! Doen we een bakkie koffie bij jou op kantoor of kom je gezellig bij ons op de koffie?