Nu 7 dagen geleden, 24 juni 2019, een dag welke de specialisten van KPN niet snel zullen vergeten. Van het een op het andere moment was het chaos in Nederland. 112 werkte niet, Politie ging de straat op en Brandweermensen naar de kazerne om burgers in nood te helpen. En zo blijkt maar weer hoe kwetsbaar we zijn als techniek (zoals telefoonlijnen) het even niet meer doen. Ook ik ben eens goed na gaan denken, wat waren de gevolgen voor onze dienstverlening?

De gevolgen voor de diensten van Mach-IT

Net als veel andere bedrijven in Nederland doen we zaken met KPN voor onze mobiele telefonie. Van het een op het ander moment waren wij ineens niet meer bereikbaar. Er was even niemand op kantoor en de telefoon stond doorgeschakeld… Met als gevolg: onze klanten konden ons niet bereiken. Op kantoor bleef de telefoon rinkelen (want dat loopt via onze partner Bereik), maar onderweg bleef het stil. Gelukkig was er nog wel internet en konden wij bellen en gebeld worden via onze VoIP client. Maar niet ideaal dus. Gelukkig was Jordy nog dicht bij kantoor en kon hij snel op kantoor iedereen te woord staan. Maar dit is geen wenselijke situatie.

Wat hebben we er van geleerd?

Een storing van deze omvang is natuurlijk zeldzaam en als het goed is, komt deze niet vaak meer voor. Maar toch vinden wij dat er iets moet veranderen om onze bereikbaarheid in de toekomst te verbeteren. Want nu blijkt dat het afsluiten van al onze mobiele abonnementen bij één provider niet handig is. Ons volledige team was onbereikbaar. En daarom hebben wij besloten om binnen het team te gaan werken met diversiteit qua providers. Vanaf volgende maand brengen wij een deel van onze aansluitingen onder bij Vodafone en T-Mobile. En als die alle 3 niet meer werken? Tsja, dan kunnen wij er ook niet heel veel meer aan doen.