Kun jij nog werken zonder computer? Kans is groot dat je nu volmondig NEE roept. In 1943 dacht de Chairman van IBM daar anders over. De computer was toen nieuw, groot, traag en helemaal niet zo efficiënt. Thomas Watson was geen visionair, althans zijn uitspraak: “er is misschien een markt voor 5 computers op heel de wereld” lijkt daar niet op. Heeft hij zich even vergist.. Maar hoe gaan we nu goed om met al die apparaten?

Sinds 2011 gemiddeld 3 apparaten

Uit onderzoek in 2011 is gebleken dat we in Nederland gemiddeld 3 apparaten per persoon hebben. En dat aantal blijft maar groeien. Iedereen loopt rond met een smartphone. De smartwatch is in opkomst en zo goed als iedereen heeft een tablet of laptop beschikbaar. Ik denk dus dat er een markt is voor tenminste 5 slimme apparaten per persoon.. Maar wie ben ik?

I think there is a world market for maybe five computers.

Thomas Watson, 1943 – Chairman of IBM.

Onze smartphone steeds belangrijker

In 1999 vonden we het allemaal nog niet zo belangrijk een mobiele telefoon. Maar vandaag de dag.. is die telefoon toch wel erg belangrijk geworden. En wat gek is.. niet heel veel mensen hebben de telefoon echt goed geïntegreerd in hun digitale leven.  Want ondanks dat die smartphone heel belangrijk is.. Hebben we vaak geen back-up, staan foto’s niet in de cloud en hebben we een vet probleem als die telefoon het niet doet. Daarom 3 tips:

 1. Maak met regelmaat een back-up van je smartphone.
  Moet je dan een back-up maken van je smartphone? Jazeker! Denk er maar eens aan wat je allemaal kwijtraakt als je niets meer met je telefoon kunt doen.
 2. Verbind je telefoon met cloud diensten voor je foto’s en video’s.
  Vroeger.. toen had je nog een mooi foto album dat je liet printen bij Kruidvat of Hema. Nu heb je Google Foto’s en Apple iCloud. Voor een paar euro per jaar staan je foto’s veilig opgeslagen. Want wat als je net van je kids een leuke foto hebt gemaakt en je telefoon gaat kapot?
 3. Verbind je telefoon met Microsoft Office 365 voor e-mail, agenda en contactpersonen.
  Even snel je agenda checken of een mailtje sturen.. Super handig als dat ook op je telefoon kunt doen. Maar er zijn meer voordelen.. Als je Exchange Online gebruikt staan al je contactpersonen, agenda items, takenlijsten en notities veilig opgeslagen in de cloud. Zo werk je eenvoudig verder in Outlook op je computer. En als je telefoon beschadigd raakt ben je niet je waardevolle telefoonnummers en afspraken kwijt.

Heb je hulp nodig? Of weet je niet hoe je een back-up moet maken? Laat het ons vooral even weten. Dan kijken we gewoon met je mee.

Werk op al je apparaten met dezelfde data

Je computer, laptop, telefoon en tablet. Zou het niet ideaal zijn als je op al die apparaten kunt werken met je persoonlijke en gedeelde bestanden? We krijgen niet alleen meer apparaten. Maar we willen ook op al die apparaten werken zoals we dat op kantoor zouden doen. En dat kan! Daarom 3 tips om niet gebonden te zijn aan een apparaat en locatie:

 1. Sla al je bestanden op in OneDrive for Business.
  Maak je gebruik van Microsoft Office 365? Dan kun je al je Word, Excel en overige bestanden eenvoudig opslaan in OneDrive. Even inloggen op portal.office.com en je kunt aan de slag. Ook op je computer thuis of onderweg op je laptop.
 2. Zorg voor een up-to-date browser zoals Edge of Chrome.
  Thuis werken is eenvoudig met Microsoft Office 365. Als op je computer een up-to-date browser is geïnstalleerd log je eenvoudig in via de website van Microsoft. Met een druk op de knop heb je toegang tot een online versie van o.a. Word, Excel, Outlook en PowerPoint.
 3. Installeer de software van Google of Apple voor synchronisatie.
  Die schattige foto’s van de kids of je huisdier? Die wil je natuurlijk ook op je computer hebben staan. Installeer de Windows versie en meld je aan met je Google of Apple account. Maak je een foto met je smartphone? Dan komt deze automatisch op je computer of laptop te staan.

Nog beter werken in de cloud?

Wil je naast deze tips nog beter aan de slag gaan met werken in de cloud? Maak dan snel een afspraak voor een gratis beter werken sessie voor ondernemers! Kom ik of een collega gewoon even met je sparren. We kijken naar de mogelijkheden en stellen samen een plan van aanpak op. Beter en leuker werken begint met een fijne cloud werkplek.