Microsoft Office 2010 ondersteuning stopt binnenkort.

Alhoewel het pas mei 2019 is, kun je er vanuit gaan het het voordat je het weet zo 2020 is. En dan is het echt zover, want in dat jaar betekent het het einde van de ondersteuning voor Office 2010. O jee, en wat nu zul je denken?

Einde van de ondersteuning

In ieder geval heb je nu nog ruim de tijd om dingen te gaan regelen voordat het echt zo ver is. Maar wat ga je eigenlijk merken als de ondersteuning op Office 2010 stopt? Als er op 13 oktober 2020 aan de support lifecycle van Office 2010 een einde komt dan zal er door Microsoft in ieder geval geen ondersteuning meer worden gegeven voor wat betreft technisch support. Ook hoef je dan als gebruiker van Office 2010 niet meer erop te rekenen dat Microsoft nog enige bug fixes of fixes voor nieuwe security-issues binnen Office 2010 uit zal brengen. En let op, hiermee wordt ook dan de AVG overtreden als je dan nog Office 2010 blijft gebruiken. Want het kan tenslotte zomaar zijn dat een enkele kwaadwillende via Excel 2010 bijvoorbeeld een lek zou kunnen vinden waarmee bedrijfskritische data te stelen valt. En dan heb je natuurlijk echt de poppen aan het dansen.

Maar nu? Office 365?

Zoals we al zeiden, je bent nog ruim op tijd om nu al te beginnen met het stellen van orde op zaken. Er zal dus geüpgraded moeten worden, dat zal dus in ieder betekenen dat je zult moeten overstappen naar Office 365. Office 365 kent een aantal licentie varianten zoals de verschillende Office 365 Enterprise varianten en de Office 365 ProPlus. Maar ongetwijfeld zul je, als je je in de Office 365 licenties gaat verdiepen door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer zien. Dus hoe nu verder?

Hulp bij kiezen en upgraden

Zoals we al zeiden Office 365 kent genoeg licentie varianten dus hoe ga je er voor zorgen dat je de juiste keuze maakt en hoe ga je er dan voor zorgen dat de upgrade zonder problemen verloopt en dat je bestaande Office documenten behouden blijven? Wij kunnen je daar prima bij helpen. Bij het maken van een goed overweging in de keuze en uiteindelijk ontzorgen we jou en je organisatie ook graag bij het uitvoeren van de upgrade van Office 2010 naar Office 365. Voorkomt problemen en neem vandaag nog contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan deze blog. We helpen je graag verder.