Huh, is het al woensdag? Nee! Normaal deel ik alleen tips op woensdag. Maar omdat we op dit moment veel vragen krijgen over Microsoft Office 365 en dan vooral het postvak in met prioriteit, heb ik besloten om er een extra tip van te maken. Dus de donderdagmiddag bonus tip: Postvak In met Prioriteit uitschakelen in Microsoft Office Outlook.

Wat is Postvak in met prioriteit?

Microsoft heeft bedacht dat onze mailboxen overspoelt worden met belangrijke en onbelangrijke berichten. En daar hebben ze best gelijk in.. Een nieuwsbrief wil je wel lezen, maar niet direct. En de aanbieding van de slager (ja, ook die sturen tegenwoordig nieuwsbrieven) wil je misschien wel zien, maar niet tijdens je kantooruren als je berichten van klanten en collega’s moet beantwoorden. Microsoft heeft daarom Outlook voorzien van 2 tabbladen: Postvak in met Prioriteit en Overige.

Deze functie kan super handig zijn als je snel bent afgeleid of juist heel veel berichten ontvangt welke niet belangrijk genoeg zijn om direct te lezen. Hoe Microsoft bepaalt welke berichten waar komen? Dat heb ik zo snel niet kunnen vinden. Dus kans is groot dat in je Postvak In overige ook belangrijke berichten staan..

Postvak in met prioriteit, vriend of vijand?

Zelf gebruik ik geen Microsoft Office Outlook. Ik heb geen Exchange mailbox (toch gek voor een ict’er, dat leg ik later wel uit..). Maar ik hoor natuurlijk genoeg van onze klanten en dan vooral de klachten over de splitsing van Microsoft. Een hoop berichten komen goed terecht, maar het merendeel.. tsja, dat staat toch echt verkeerd. Daarom adviseren wij klanten eigenlijk altijd om deze functie in Outlook uit te schakelen. Gewoon om problemen te voorkomen..

Uitschakelen van de prioriteit mailbox is heel eenvoudig.

Ik ga er even vanuit dat je gebruik maakt van de laatste versie van Microsoft Office Outlook. Als je Outlook hebt gestart dan kun je onderstaande stappen volgen:

Stap 1: Ga naar het tabblad “Beeld”.

Stap 2: Druk op “Postvak in met prioriteit weergeven”.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet aan uit of maak je gebruik van een oudere versie van Outlook of de webmail? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je op afstand of komen gewoon even op de koffie.