Het verschil tussen Office 365 Business en Business Premium?

Je bent erover uit: je wilt gaan werken met Microsoft Office 365. Je ziet een vast bedrag per maand betalen en werken vanuit de cloud dan ook helemaal zitten. Maar wanneer je vol goede moed contact met ons opneemt om Office 365 te bestellen, wordt de volgende vraag aan je voorgelegd: Wil je Office 365 Business of ga je voor Office 365 Business Premium? Je krabt je eventjes achter je oren en moet dan eerlijk bekennen dat je eigenlijk niet weet wat de verschillen precies zijn. Daarom lees je in dit artikel exact wat beide abonnementen behelzen, zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is Microsoft Office 365?

Office 365 is een totaalpakket van diensten waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om op zowel computer, laptop, tablet en telefoon via software en apps te werken met Outlook, Word, Excel, Access of PowerPoint. Het is dus een combinatie van losse applicaties en slimme cloud diensten.

De bestanden en gegevens van alle verschillende apparaten worden daarnaast gesynchroniseerd, zodat op elk gewenst apparaat altijd de juiste informatie en bestanden te gebruiken zijn. Het helpt je dus om altijd en overal productief te zijn. Of je nu onderweg op je telefoon een mailtje verstuurt, op kantoor achter de pc je offertes opstelt of thuis achter de laptop nog snel even een aanpassing doet in een PowerPoint presentatie.

Microsoft Office 365 Business is een aparte productlijn welke Microsoft speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven in het leven heeft geroepen. De producten uit deze lijn bieden een alternatief voor het aankopen van kostbare eenmalige licenties, welke doorgaans slechts 3 jaar meegaan.

Office 365 Business is dé basis voor de cloud

Met Office 365 Business voorzie je jezelf van een instap licentie voor het Office 365 pakket van Microsoft. Het is het meest versimpelde abonnement welke enkel het fundament van alle Office applicaties biedt. Dat houdt in dat je Word, Excel, PowerPoint, Access en Outlook kunt gebruiken op je computer, laptop, smartphone en tablet. Naast deze applicaties is de opslagruimte in de cloud inbegrepen.

Office 365 Business Premium is alles-in-een

Met Office 365 Business Premium biedt Microsoft de ideale oplossing voor kleine middelgrote bedrijven. Dit is het meest uitgebreide abonnement, dat naast alle office applicaties ook een enorm pakket biedt aan cloud diensten. Zo kun je met het Business Premium abonnement onder andere gebruik maken van Exchange, dat e-mail in de cloud aanbied, Microsoft Teams wat het mogelijk maakt om te chatten en samen te werken met collega’s, en zijn alle functies van Outlook te gebruiken. Agenda’s delen, afspraken inschieten, het was nog nooit zo gemakkelijk!

Vergelijking tussen Office 365 Business en Office 365 Business Premium

Wanneer kiezen voor Office 365 Business

Ben je geen veeleisende gebruiker en wil je puur de basisvoorzieningen van Office 365? Dan is het instap pakket erg geschikt. Ook wanneer je zakelijke e-mail al ergens anders staat, bijvoorbeeld in een CRM pakket, en je geen gebruik wenst te maken van de cloud diensten kies je het best voor de instap licentie. Dit Business abonnement heb je feitelijk ter vervanging van een eenmalige licentie aankoop voor Microsoft Office voor de pc of laptop.

Wanneer kiezen voor Office 365 Business Premium

Heb je een wat groter bedrijf of stel je wat meer eisen aan de gebruikersmogelijkheden van Office? Ga dan voor het meest complete pakket met Office 365 Business Premium. Met dit pakket kun je tot 250 accounts aanmaken, het geeft de mogelijkheid om te werken met alle applicaties en biedt toegang tot de slimme cloud diensten.

Inbegrepen bij onze alles-in-één pakketten

Zowel voor het alles-in-één pakket voor zzp’ers als voor het alles-in-één pakket voor teams geldt dat alle kosten verwerkt zitten in één vast maandbedrag. Dus ook de licentie voor Office 365 is inbegrepen. Kortom, met een alles-in-een pakket van Mach-IT heb je alles in één keer geregeld.

Meer weten over onze ICT-diensten?

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een paar uur terug. Zelf bellen mag ook op 0162 219 000 (optie 2). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.