In de tip van deze week: een oplossing voor een persoonlijk frustratie; telkens maar weer hetzelfde stukje tekst typen bij het beantwoorden van een e-mailbericht. Vandaag bespreek ik in het kort “Snel onderdelen” in Microsoft Office Outlook 2016 en 2019.

Snel onderdelen in Outlook zijn echt snel.

Ook ik stuur dagelijks e-mailberichten met vaak dezelfde inhoud. Denk aan een afspraakbevestiging of een betalingsherinnering. En telkens opnieuw typen.. ja, ik deed dat al niet meer. Maar wat ik vaak zie gebeuren is dat gebruikers een eerder mailtje zoeken. Deze kopiëren en plakken.. En dat kan veel sneller!

Microsoft heeft een handige functie in Outlook ingebouwd. Bij het opstellen of het beantwoorden van een e-mailbericht kun je een “code” typen om met een druk op de knop een volledige zin, paraaf of een volledig opgemaakt e-mailbericht in te voegen. Benieuwd hoe? Volg de onderstaande stappen.

Zelf aan de slag met snel onderdelen in Outlook?

Het is geen rocket science om een snel onderdeel te maken in Outlook. Onderstaande stappen werken in Outlook 2016 en Outlook 2019.

Stap 1: Maak het bericht of de tekst die je op wilt slaan als snel onderdeel. Dit doe je gewoon zoals je normaal ook een e-mail maakt.

Stap 2: Selecteer de inhoud welke je op wilt slaan als snelle stap. Dit kan een deel van de tekst zijn of een volledige tabel, opmaak en afbeeldingen.

Stap 3: Klik in het menu (op het tabblad “invoegen”) op “Snelonderdelen” en vervolgens “Selectie opslaan…”

Volg de instructies op je scherm en je kunt aan de slag met het snel invoegen van teksten, tabellen en afbeeldingen.

Geschikt voor Microsoft Office Outlook 2016 en later.

Bovenstaande tip werkt het beste met Microsoft Office 365 en een Exchange mailbox. Je werkt dan altijd met de slimme en krachtige cloud oplossingen van Microsoft en je maakt altijd gebruik van de laatste versie van Microsoft Office. Heb je nog geen Office 365 abonnement? Laat het mij weten en ik adviseer je graag!

Hulp nodig bij het maken van je eerste snelle onderdeel?

Ik en mijn collega’s staan voor je klaar! Heb je een serviceabonnement? Dan helpen wij je kosteloos op afstand en bij je op kantoor. Heb je nog geen abonnement en wil je wel slimmer werken? Bel dan gerust en we komen er wel aan uit!

Nog niet bekend met Mach-IT?

Ben je hier nieuw en ken je ons nog niet? Wij zijn een ICT-bedrijf in Dongen en wij vinden het leuk om ondernemers verder te helpen! Naast onze standaard diensten (ICT-beheer en cloud) doen wij ons best om iedereen net een beetje beter te laten werken met ICT. Dit doen wij vooral door onze kennis te delen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!