Heerlijk, het is weer woensdagmiddag. Dat betekent 2 dingen: we hebben het begin van de week weer overleeft en nog maar 2 dagen tot het weer weekeind is. De komende weken ga ik je helpen om makkelijker te werken op kantoor. Ik doe dit door iedere woensdagmiddag om 12 uur de “woensdagmiddag dip-tip” met je te delen.

In deze mini-serie deel ik handige tips en trucs over werken in de cloud, werken met Office 365, Windows 10 en bellen met VoIP. Volg onze Facebook pagina of abonneer je op onze nieuwsbrief! Vandaag gaan we van start met de dit: laat Microsoft je helpen om beter te communiceren met collega’s.

Microsoft Teams: 70% minder e-mail.

Een grote frustratie bij ons op kantoor: weer een mailtje over een vergadering of over een pak melk in de koelkast. Of even een reminder dat er iemand voor je heeft gebeld. Allemaal logisch natuurlijk, maar je mailbox is eigenlijk bedoelt voor belangrijke zaken en niet voor discussies en reminders. Ongemerkt sturen met met z’n alle veel berichten over interne zaken welke bij wijze van spreken ook even via SMS of WhatsApp hadden gekund. Microsoft heeft dit ook begrepen.

Microsoft Teams brengt collega’s bij elkaar. In een simpele omgeving maak je eenvoudig afdelingen aan met daarin discussie kanalen. Samen met collega’s deel je notities, werk je aan bestanden en nog veel belangrijker: je stuurt over en weer eenvoudig chat berichten (prive of zichtbaar voor het hele kanaal) over een project of taak. Geen e-mail meer, maar een simpel bericht in een kanaal. Fantastisch toch?

Even inloggen op teams.microsoft.com.

Heb je een Microsoft Office 365 abonnement? Dan heb je waarschijnlijk toegang tot Microsoft Teams. Het installeren van Teams klinkt spannender dan het is. Kind kan de was doen (bijna). Je gaat naar https://teams.microsoft.com en je logt in met je Office 365 account. Ben je er nog nooit geweest? Dan start Teams met een installatie en introductie. Met een paar keer klikken heb je de eerste afdeling en kanalen gemaakt.

Hulp nodig met inrichten van Teams?

Heb je hulp nodig bij het inrichten van Microsoft Teams? Laat het mij even weten! Ik kijk graag met je mee. Heb je een serviceabonnement? Dan zit een ICT verbeter traject altijd in de prijs inbegrepen. Heb je geen serviceabonnement? Dan vinden we altijd een oplossing.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van een nieuwe woensdagmiddag dip-tip? Volg ons dan op Facebook of LinkedIn. Daar plaatsen we de komende weken iedere woensdagmiddag rond 12:00 uur de nieuwste tips en trucs. Natuurlijk kun je alles op je gemak teruglezen via onze website. Facebook