Reminder: Windows 7 stopt in januari 2020

Je kunt je misschien nog wel herinneren dat we enkele weken geleden een artikel hebben geplaatst waarin we je adviseerden over te stappen van Windows 7 naar Windows 10. Het einde van het jaar betekent voor veel ondernemers een erg drukke periode waarin allerlei zaken nog even snel afgerond moeten worden. Wij snappen als geen ander hoe hectisch deze tijd van het jaar kan zijn, en kunnen ons daarom heel goed voorstellen dat dit gegeven wellicht aan je aandacht is ontsnapt. Toch is het ten zeerste aan te raden om nog even snel in actie te komen. Als zakelijk gebruiker kun je namelijk per 14 januari 2020 niet meer voor de volle 100% vertrouwen op Windows 7. Dit geldt overigens ook voor besturingssystemen zoals Microsoft Windows Server 2008.

Vanaf januari 2020 is Windows 7 niet meer veilig

Het moment dat Microsoft Windows 7 uitbracht is inmiddels al weer ruim tien jaar geleden. Destijds gaf Microsoft al aan dat de productondersteuning van deze versie van Windows maximaal 10 jaar zou voortduren, wat derhalve inhoudt dat deze ondersteuning binnenkort afloopt. En niet alleen de productondersteuning stopt, ook zullen er geen software-updates meer uitgebracht worden. Deze zijn echter van essentieel belang wanneer het gaat om de bescherming van je computer.

Inmiddels lopen we tegen het einde van 2019 en is de exacte datum bekend waarop de productondersteuning van Windows 7 beëindigd wordt. Per 14 januari 2020 is je computer, en daarmee dus ook je bedrijf, niet meer beschermd tegen virussen en hackers. Dus wil jij vervelende situaties in de kiem smoren? Stap dan vandaag nog over op Windows 10!

Windows 10 is inmiddels vrij van kinderziektes

Het imago van Windows 10 liep ten tijde van de uitrol een flinke deuk op. Dit had er alles mee te maken dat het nieuwe besturingssysteem met een groot aantal bugs en andere kinderziektes te kampen had. Voor velen is dit dan ook de reden dat zij nog steeds niet zijn overgestapt. Achter de schermen bij Microsoft heeft men natuurlijk niet stilgezeten, en door de vele updates die zijn uitgebracht is een groot aantal zaken verbeterd. Dit heeft ertoe geleid dat het besturingssysteem inmiddels buitengewoon stabiel is. Microsoft heeft hiermee dan ook de nodige populariteit herwonnen.

Koop je een nieuwe pc of stap je over op Windows 10?

Overgaan naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft kan in feite op twee manieren. Je kunt een oudere computer upgraden naar Windows 10. Bijkomend gevolg hiervan is doorgaans wel dat men het apparaat zal moeten uitbreiden met extra geheugen en een snellere harde schijf. Als ondernemer is het echter aan te raden om een nieuwe computer aan te schaffen. Dit houdt namelijk niet alleen in dat je in zijn geheel een sneller apparaat hebt, nieuwe pc’s zijn namelijk ook gewoon een stuk stabieler. Dit zorgt voor flinke tijdswinst bij het opstarten en tijdens het gebruik van je computer.

Stap ook direct over op werken in de cloud

De aankoop van een licentie voor Microsoft Office was voorheen nog een eenmalige aanschaf. Sinds Microsoft Office 365 zijn intrede heeft gedaan is ook hierin één en ander veranderd. Tegenwoordig betaal je voor je slimme cloud licenties namelijk een vast maandbedrag. Schaf je vanaf heden dus een nieuwe computer aan, dan stap je automatisch over op Office 365, wat inhoudt dat je meteen alle vrijheid hebt om te werken met agenda’s, e-mail en bestanden vanaf al je apparaten.

Meer weten over onze ICT-diensten?

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een paar uur terug. Zelf bellen mag ook op 0162 219 000 (optie 2). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.