Vroeger was alles anders, maar niet beter! Een paar maanden geleden was ik (net als bijna heel ondernemend Nederland) maar net op tijd voor de BTW-aangifte. Want die stapel facturen… daar zag ik altijd enorm tegenop om te gaan beginnen. Want gegarandeerd dat ik iets miste en weer kon gaan graven op de bankrekening of in de mailbox. En daar moest een einde aan komen!

Niet leuker, wel makkelijker.

Als de Belastingdienst roept dat ze dingen niet leuker maken, maar wel makkelijker.. Waarom kan dit dan niet met de boekhouding? Bijna 1 jaar geleden heb ik de stap gezet om onze administratie verder te automatiseren. En nu.. ben ik nog steeds net op tijd met het versturen van de BTW-aangifte, maar het kost mij niet zo enorm veel tijd meer! Al met al heb ik dus mooie stappen gemaakt. En eigenlijk zijn ze niet super ingewikkeld. Ik heb de samenwerking gezocht met ZenVoices.com voor het verwerken van onze inkoopfacturen. En onze verkoopfacturen? Die worden met de API van SnelStart rechtstreeks in onze boekhouding ingelezen. Dit scheelt me per jaar bijna 30 werkdagen! Tijd die ik liever aan andere dingen besteed.

Slimmer automatiseren helpt je bedrijf vooruit.

Automatiseren is niet altijd goed. Sommige bedrijven automatiseren het contact met hun klanten, kiezen voor een veel te uitgebreid keuzemenu of maken websites met enorme kennisbanken. De boekhouding automatiseren is in mijn ogen een zinnige automatisering. Je bespaart als ondernemer tijd, tijd kan worden besteed aan klanten en klanten leveren omzet op. In mijn geval was ik vroeger 30 dagen per jaar bezig met de boekhouding. Dat beperkt zich nu tot slechts een paar uurtjes per maand.. En die tijd investeer ik weer in mijn bedrijf. Mijn advies: ga zinnig automatiseren en begin met je boekhouding!

Zal ik je helpen met het automatiseren van je administratie?

Denk jij na het lezen van dit bericht: dit wil ik ook! Laat het mij dan vooral weten. Ik vind het leuk om ondernemers vooruit te helpen en processen te automatiseren. Ik deel graag de kennis die ik heb opgedaan en de hindernissen die ik ben tegengekomen binnen mijn eigen bedrijf. Ik doe dit in de vorm van een “Beter werken traject”. Ik kom bij je langs en samen kijken we naar je boekhouding. Vervolgens stellen we een doel en ga ik je coachen om zelf aan de slag te gaan met slimme automatisering. En natuurlijk is deze dienstverlening gratis voor bestaande relaties met een serviceabonnement.

Afspraak maken?

Bel voor het maken van een afspraak met ons kantoor: 0162 219 000 (kies optie 2) en we plannen een kennismakingsgesprek!