Alles goed geregeld? Een up-to-date computer met windows 10

Je hebt alles goed geregeld. Toch? In deze nieuwe serie blogs laten we je aan de hand van klantverhalen zien hoe je ICT nóg beter geregeld kan worden. Vandaag lees je hoe we Henk adviseerden om Windows 10 te gaan gebruiken en waarom.

Windows 7 – niet meer veilig

We gingen bij Henk langs voor een ICT-scan. Tijdens ons gesprek kwamen we er achter dat Henk nog Windows 7 gebruikte. Wij hebben hem geadviseerd om over te stappen op Windows 10. Als zakelijk gebruiker kun je namelijk sinds 14 januari 2020 niet meer voor de volle 100% vertrouwen op Windows 7.

Het moment dat Microsoft Windows 7 uitbracht is inmiddels alweer ruim tien jaar geleden. Destijds gaf Microsoft al aan dat de productondersteuning van deze versie van Windows maximaal 10 jaar zou voortduren, wat inhoudt dat deze ondersteuning in januari 2020 is gestopt. En niet alleen de productondersteuning is gestopt, ook zullen er geen software-updates meer uitgebracht worden. Je computer, en daarmee dus ook je bedrijf, is daardoor niet meer beschermd tegen virussen en hackers.

Een nieuwe pc of overstappen naar Windows 10?

Overgaan naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft kan in feite op twee manieren. Je kunt een oudere computer upgraden naar Windows 10. Bijkomend gevolg hiervan is doorgaans wel dat je het apparaat zal moeten uitbreiden met extra geheugen en een snellere harde schijf. Wij hebben Henk echter aangeraden om een nieuwe computer aan te schaffen. Daarmee heeft hij namelijk niet alleen in zijn geheel een sneller apparaat; een nieuwe pc is ook een stuk stabieler. Dit zorgt voor flinke tijdswinst bij het opstarten en tijdens het gebruik van zijn computer.

Stap ook direct over op werken in de Cloud

De aankoop van een licentie voor Microsoft Office was voorheen nog een eenmalige aanschaf. Sinds Microsoft Office 365 zijn intrede heeft gedaan is ook hierin één en ander veranderd. Tegenwoordig betaal je voor je slimme Cloud licenties namelijk een vast maandbedrag. Bij de aanschaf van zijn nieuwe computer stapt Henk automatisch over op Office 365, wat inhoudt dat hij meteen alle vrijheid heeft om te werken met agenda’s, e-mail en bestanden vanaf al zijn apparaten.

Jouw ICT en Cloud ook gewoon goed geregeld?

Wil jij je ICT ook goed geregeld hebben? Perfect op elkaar afgestemd om jou beter en sneller te laten werken? Voor een vast bedrag per maand onderhouden we al je servers, werkplekken, Cloud oplossingen en meer. En heb je nog vragen? Dan staan we voor je klaar; op afstand, op kantoor, in de werkplaats en thuis.

Meer weten over onze ICT-diensten?

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen een paar uur terug. Zelf bellen mag ook op 0162 219 000 (optie 2). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.