Kom je deze ochtend op kantoor? Dan is de kans groot dat een aantal apparaten niet meer de juiste tijd weergeven. Afgelopen weekend was het weer zover: de tijd is een uur vooruit gegaan. Lekker een uurtje langer.. Maar dat uurtje heb je soms wel nodig om alle klokken bij te zetten. Althans.. ik wel! Bij ons op kantoor zijn diverse apparaten welke niet automatisch de nieuwe (winter) tijd krijgen. Bijvoorbeeld onze telefoons.. Ik leg je in dit bericht uit waar je aan moet denken.

De klok op je VoIP telefoon

Niet alle telefoons passen zelf de klok aan. Sterker nog een groot deel van de Grandstream toestellen kent geen zomer of wintertijd. Je zult de tijd dus zelf aan moeten passen. Hoe je dat doet? Dat vertel ik je in de onderstaande stappen. Deze stappen werken op iedere Grandstream GXP toestel.

  1. Druk op het puntje (tussen de pijltjes).
  2. Ga vervolgens naar “Voorkeuren”.
  3. Kies de optie “Datum en tijd”.
  4. En stel bij “huidige datum en tijd” de nieuwe tijd in.

We hebben natuurlijk aan Grandstream gevraagd of dit niet anders kan; en jawel! Over enkele maanden komt er ondersteuning om het toestel met de zomer en wintertijd mee te laten schakelen. Dit was dus waarschijnlijk de laatste keer dat je dit hebt gedaan.

De klok aan de muur

Je wilt natuurlijk niet te vroeg zijn op je komende afspraken. Vergeet daarom de klok aan de muur niet vooruit te zetten. Ben je als eerste op kantoor? Meld het dan even aan je suffige collega’s. Want onze biologische klok kan niet zo goed tegen deze veranderingen. Dus voor je het weet gaat er nog iemand fanatiek aan de slag met de keukentrap om de klok vooruit te zetten.

Hoe synchroniseren computers de tijd?

Je computer of laptop hoef je waarschijnlijk niet aan te passen. Al sinds enkele jaren synchroniseren Windows computers met een tijdserver. Een tijdserver is een heel eenvoudige server: hier staat de tijd op ingesteld. En iedere computer die een verzoek aan deze server doet, krijgt de juiste tijd terug. Heb je een Windows 10 installatie? Dan staat standaard de tijdserver van Microsoft ingesteld. Iedere 10 minuten controleert je computer of de tijd nog klopt. Zo ben je altijd up-time-date.