Wat is een DDOS aanval?

Internetcriminaliteit wordt steeds bekender in de IT-wereld, hackers worden steeds professioneler en origineler. DDoS is ook zoiets, hackers proberen door middel van meerdere servers netwerken trager en/of niet te laten functioneren. Maar door wie worden deze attacks gepleegd? Hoe vaak komt dit voor? Meer hierover lees je hieronder, dus lees boeiend verder.

 

Wat is zo’n aanval eigenlijk?

DDoS staat voor Distributed Denial of Service, dit houdt in dat internetcriminelen vanaf meerdere computers ervoor zorgen dat grote websites, netwerken en internetdiensten niet bruikbaar meer zijn. Hoe gaat dit te werk? Internetcriminelen sturen als het ware grootte hoeveelheden aan data naar servers, en blijven dit doen tot de server dit niet meer aankan, gevolg is een storing binnen het netwerk, die er weer voor zorgt dat je geen of slecht internet bereik thuis, op werk of op school zult hebben. Wat voor nut heeft het plegen van zo’n aanval eigenlijk? Eigenlijk helemaal niks, dit kost echter alleen maar geld voor de hackers zelf. Zo’n aanval kan wel als afleiding zorgen voor het plegen van een nog groter internetmisdaad, maar over het algemeen is dit eigenlijk voor het lastigvallen van klanten die daar nadeel van zullen hebben.

 

Wie plegen deze aanvallen eigenlijk?

Zoals wel te verwachten worden de meeste aanvallen gepleegd in China, maar niet alleen daar, ook in India en de VS worden deze aanvallen in grote mate gepleegd. In principe kan de opdracht eigenlijk overal vandaan komen. Een opmerkelijke verhaal volgt: Een engelse jongen kwam weleens te laat op school, dus besloot hij zo’n internetaanval te plegen op het netwerk van school, met de hoop dat zijn afwezigheid niet genoteerd zal worden. MET SUCCES GELUKT!

 

Komt dit vaak voor?

Dit gebeurd vaker dan vaak, heel vaak dus. Er is eigenlijk geen enkel organisatie/bedrijf (buiten de kleinere), die hiermee niet te maken heeft gehad. De meeste aanvallen worden niet gericht op een bepaalde bedrijf/organisatie, maar vallen eigenlijk alleen op doordat het netwerk een stuk trager of niet meer functioneert.