Wat is Phishing Mail en hoe herken je het?

Phishing is een vaak voorkomende vorm van internetfraude. Criminelen “vissen” naar persoonlijke informatie van hun slachtoffers. Meestal denken we enkel aan de financiële gevolgen van een dergelijke fraude. De consequenties kunnen echter veel verder gaan dan enkel financiële schade. Tegenwoordig hebben de meesten van ons namelijk ook een digitaal leven opgebouwd met onze aanwezigheid in de social media als bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn. Welke schade kan men toebrengen als je digitale identiteit wordt overgenomen?

 

Hoe gaat phishing in zijn werk?

Phishing gebeurd voornamelijk via e-mail. De website van de betreffende instantie wordt gekopieerd; iets wat zeer eenvoudig en snel te realiseren is. Vervolgens wordt aan de potentiële slachtoffers een “officiële” mail gestuurd met een link naar de valse website. Op de valse website wordt u gevraagd in te loggen, zodat je je persoonlijke informatie kunt intikken. Het kwaad is geschied, de criminelen hebben nu uw inloggegevens én uw persoonlijke informatie.

 

Phishing, hoe te herkennen?

Er is een gouden regel die je nooit moet vergeten: officiële instanties zullen je nooit vragen om je inlog gegevens te verifiëren. Indien er werkelijk problemen zouden zijn, zal het initiatief altijd van de betreffeende instantie uitgaan. Zij zullen je altijd per post informeren en je nieuwe inlogcodes doen toekomen. Mailtjes van je bank die om deze informatie vragen zijn dus duidelijk nooit van je bank!

Nog enkele tips:

  • Een mail van je bank zal altijd persoonlijk aan je gericht zijn en niet beginnen met “Geachte heer of mevrouw”.
  • Alvorens op een link in de mail te klikken, houdt je cursor op de link en kijk naar het adres van de link dat automatisch onder het scherm verschijnt. Is dit niet van jou bank, klik dan niet en meldt de valse mail aan je bank.
  • Als je reeds heeft geklikt, kijk dan boven in de adresbalk van de pagina of je hier een slotje ziet. Als je op het slotje klikt, krijg je te zien wie de werkelijke eigenaar van de pagina is, dus zie je direct of je inderdaad bij je bank bent. Zie je geen slotje, dan ben je niet op een beveiligde pagina en dus automatisch niet bij jou bank. Doe dit voordat je zich aanmeldt op de pagina!

 

Wees altijd voorzichtig

Bij het doen van transacties op internet, dient men altijd alert te zijn. Klik bijvoorbeeld altijd op het slotje in de adresbalk, zodat je werkelijk zeker bent dat je bij uw bank aan het bankieren gaat. Open geen e-mails waarvan je de afzender niet kent en klik zeker niet op links in deze mails. Phishing is namelijk niet de enigste manier om je digitale identiteit te stelen….