Muziek herkennen met je smartphone

Ik kan niet zonder muziek.. zonder muziek is het maar stil en saai. Op kantoor staat daarom altijd de radio aan en onderweg (in de auto) luister ik naar mijn favoriete nummers. En als ik een nummer hoor op de radio wat wel lekker klinkt, dan weet ik meestal niet de naam of artiest. Daarom in de woensdagmiddag dip-tip van deze week: een keer niets over computers, maar snel en makkelijk muziek herkennen met je telefoon.

Muziek herkennen met Shazam.

Jaren geleden kon je in de UK bellen naar een telefoonnummer, via de microfoon van je telefoon werd het nummer herkent en kreeg je een SMS van Shazam met de naam van de artiest en de titel van het nummer. Dat is natuurlijk erg achterhaald en ga ik niet meer bespreken. Maar al die jaren is de basis niet gewijzigd. Shazam is een app voor op je smartphone (Android en iOS) en luistert via je microfoon naar de muziek in je omgeving. Is een nummer herkent? Dan zie je direct de naam van de artiest en het nummer. En heb je Spotify of ApplePlay op je telefoon staan? Dan kun je het nummer direct toevoegen aan je afspeellijst.

Hoe werkt Shazam?

Hoe het precies werkt dat vertelt het bedrijf natuurlijk niet. Hoe je het als gebruiker moet gebruiken wel: je download de app uit de App- of PlayStore. Hoor je een gaaf nummer? Dan druk je in de app op het logo van Shazam. Binnen een paar tellen weet je naar welke muziek je zit te luisteren! Om Shazam goed te gebruiken heb ik nog een aantal tips:

Tip 1: Zet Shazam op je startscherm, als je eerst moet zoeken naar de app is het nummer al afgelopen!

Tip 2: Als je gaat Shazammen, ga dan als dit mogelijk is dichter bij de speaker staan.

Tip 3: Gebruik Shazam niet in de auto :)

Volgende keer Office 365 met video!

Wat ik de volgende keer met je ga delen, dat blijft even geheim! Maar ik kan al wel vertellen dat we de samenwerking hebben gevonden met BeterinOffice.nl. Samen met deze club gaan we onze klanten helpen om nog makkelijker, beter en sneller te werken met Microsoft Office, Windows 10 en cloud diensten. Volg onze blog of onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van deze (leerzame) ontwikkelingen.