Na alle vakantie’s is het weer tijd voor een woensdagmiddag tip. Dit keer in samenwerking met BeterInOffice.nl. De tip van deze week: de werkbalk snelle toegang aanpassen in Office. Het menu in Office is soms een chaos. En soms wil je lekker door kunnen klikken. Met één druk op de knop iets printen of opslaan als. De werkbalk snelle toegang kun je helemaal naar wens inrichten.

De werkbalk snelle toegang

De werkbalk snelle toegang is te vinden in bijna alle applicaties van Microsoft Office. Waaronder Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Microsoft heeft deze balk gemaakt om snel te kunnen navigeren naar functies en opdrachten welke je vaak gebruikt. De icoontjes in de balk kun je zelf aanpassen en indelen. Sla je vaak een bestand op als PDF? Of print je met regelmaat een e-mail op je standaard printer? Dan kun je deze opdrachten toevoegen aan de snelle toegang en jezelf tijd en klikken besparen.

Snelle toegang aanpassen in Outlook

Wil jij klikken besparen? Start dan direct met het aanpassen van de snelle toegang. Het is heel eenvoudig en je hebt direct resultaat. In het filmpje gaan we uit van Microsoft Office Outlook. Maar deze stappen werken ook in andere applicaties.

Stap 1: Klik met de linkermuisknop op pijltje omlaag “op Snelle toegang”.

Stap 2: Klik vervolgens op “Meer opdrachten” om een opdracht toe te voegen.

Hulp nodig? Bel ons!

Heb je hulp nodig of je wil je meer informatie? Bel ons dan gerust. Via hulp op afstand helpen wij je om de snelle toegang in te richten of beantwoorden wij vragen over Microsoft Office 365 en werken in de cloud. Wij zijn bereikbaar op 0162 219 000 van maandag t/m vrijdag 9:00 uur tot 17:00 uur.

Deze tips voortaan in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte.