Bescherm je Microsoft 365 account tegen hackers en voorkom het lekken van bedrijfsgegevens

Geplaatst op: 5 september 2022

Kun jij je het veroorloven dat de inhoud van je mailbox of van je cloudopslag op straat komt te liggen? Dit kan niet alleen resulteren in hoge boetes maar ook in negatieve PR en een verlies van klantenvertrouwen. Het is daarom belangrijk dat je je Microsoft 365 account tegen hackers beschermt. In dit blogbericht leggen we uit wat Twee-Factor Authenticatie is en waarom je dit vandaag nog moet inschakelen.

Twee-Factor Authenticatie is een extra beveiligingslaag

Twee-Factor Authenticatie, ook wel 2FA genoemd, is een extra laag om je account te beschermen. Met Twee-factor Authenticatie gebruik je niet alleen je wachtwoord maar ook een ander apparaat om in te loggen. Dat kan een code zijn die je met een app op je smartphone genereert of een code die je via sms ontvangt.

Met twee-factor authenticatie wordt het veel moeilijker voor hackers om je account te openen. Zelfs als ze je wachtwoord hebben, kunnen ze zonder de tweede factor niet op je gebruikersaccount inloggen.

Microsoft Authenticator gebruiken voor 2FA

Microsoft heeft haar eigen app voor twee-factor authenticatie: Microsoft Authenticator. Met deze app kun je codes genereren om mee in te loggen of inlogpogingen goed te keuren. Het voordeel van de Microsoft Authenticator is dat hij met veel verschillende websites en apps werkt, niet alleen met Microsoft 365.

Een van de grootste voordelen is dat je voor Microsoft accounts geen codes hoeft over te typen. Heb je de Microsoft Authenticator gekoppeld aan je Microsoft 365 account? Dan kun je eenvoudig op “Goedkeuren” drukken op je smartphone of tablet. Het overtypen van een 6-cijferige code is dan niet nodig.

Google Authenticator gebruiken voor 2FA

Heb je de Google Authenticator al in gebruik voor andere applicaties? Bijvoorbeeld je boekhoudpakket of salarisadministratie? Dan kan het handig zijn om je Microsoft 365 account aan deze app toe te voegen. Op deze manier hoef je maar één app op je telefoon te openen voor alle Twee-factor Authenticatie handelingen.

Een nadeel is dat de Google Authenticator niet volledig is geïntegreerd in Microsoft 365. Je moet bijvoorbeeld nog steeds een 6-cijferige code overtypen als je gaat inloggen.

Een SMS-bericht of oproep gebruiken voor 2FA

Wil je liever geen gebruik maken van een app op je smartphone? Geen probleem, je kunt ook een code ontvangen via sms of je laten bellen door Microsoft. Op deze manier kun je inloggen met je wachtwoord en de code die je via sms krijgt toegestuurd of die je over de telefoon hoort. Wij raden dit niet aan omdat het ontvangen van SMS-berichten vaak lang duurt. Het is overigens wél een prima back-up methode voor als je smartphone kapot of gestolen is!

Stel altijd meerdere 2FA methodes in om je toegang niet kwijt te raken

Het is belangrijk om altijd een back-up verificatie methode in te stellen. Als je bijvoorbeeld een app op je telefoon gebruikt en deze telefoon wordt gestolen of beschadigd, dan kun je niet inloggen met Twee-factor authenticatie. Daarom raden we je aan om altijd meerdere methoden in te stellen. Bijvoorbeeld de Microsoft Authenticator app en een code via SMS. Zo raak je de toegang tot je account niet kwijt!

Ben je vergeten om een back-up methode in te stellen en kun je niet meer inloggen met Twee-factor authenticatie? Dan kun je altijd contact opnemen met onze servicedesk. Wij kunnen altijd een back-up methode inschakelen of je twee-factor authenticatie tijdelijk uitschakelen.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Ben je er van overtuigd dat je aan de slag moet met twee-factor authenticatie maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Boek dan een gratis kennismakingssessie via onze website.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78