4 tips voor een leukere Blue Monday

Geplaatst op: 18 januari 2021

We hebben een bijzonder jaar achter de rug en ook 2021 ging niet vlekkeloos van start. Veel mensen worstelen met hun goede voornemens of hebben het lastig met de lockdown. Het is somber weer en het voorjaar lijkt nog heel ver weg. De derde maandag van januari is uitgeroepen tot Blue Monday: een dag waarop het leven even wat minder leuk lijkt. Daarom geven we je wat tips om deze dag wat leuker te maken.

Stel een leuke achtergrond in

Vrolijk blijven is een stuk makkelijker wanneer je regelmatig een leuke afbeelding voorbij ziet komen. Verander dus eens de achtergrond van je bureaublad. Dit kun je doen door ergens op je bureaublad te klikken met je rechter muisknop en te kiezen voor ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’. Heb je zelf een leuke foto, dan kun je die gebruiken. Je kunt ook ‘backiee – Wallpaper Studio 10’ downloaden in de Microsoft Store. Deze app geeft je toegang tot duizenden bureaubladachtergronden van hoge kwaliteit. Kies een mooie foto uit en sla hem op met het icoontje rechts bovenin het scherm. Ga vervolgens naar Start > Instellingen > Persoonlijke instellingen > Achtergrond en blader naar de opgeslagen foto.

Voeg wat kleur toe

De taakbalk is standaard een saaie zwarte kleur, maar wist je dat je deze ook van kleur kunt veranderen? Ga simpelweg naar je bureaublad en klik met je rechtermuisknop. Kies vervolgens ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’ en ga naar ‘Kleuren’. Onder het kopje ‘Kies uw accentkleur’ kun  je een leuke kleur uitkiezen. Met de vinkjes geef je aan of je deze wilt toepassen op de Start, taakbalk en het actiecentrum of op de Titelbalk en vensterranden (of allebei). Dat ziet er al meteen wat gezelliger uit!

Zet een opbeurend muziekje op

Luister naar je favoriete muziek of een inspirerende podcast tijdens het werken. Dowload Spotify voor Windows en luister gratis tot 20 uur muziek per maand. Of maak een betaald account aan voor ongelimiteerd luisterplezier.

Bedenk dat vandaag ook maar gewoon een maandag is

We hopen dat deze tips helpen om Blue Monday wat minder vervelend te maken. En zo niet, bedenk dan dat ook deze dag weer voorbij gaat. Hoe naar je je vandaag misschien ook voelt, morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen!

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78