Huurder bij Donk!? Dit moet je weten over het WiFi-netwerk

Heb jij een kamer in het Donk! complex in Breda? Dan kun je gebruik maken van het centrale WiFi-netwerk in het gebouw. Op deze pagina lees je hoe je een account kunt aanvragen, brengen we je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je antwoorden vinden op veel gestelde vragen.

Meer informatie over internet bij Donk!

Wifi, we hebben het iedere dag nodig. Om te studeren, op afstand te werken of om gewoon even te ontspannen. In het complex Donk! is één groot WiFi netwerk aanwezig waarop je kunt inloggen met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Het WiFi netwerk heeft dekking in alle studio’s, gangen en keukens. Je kunt verbinding maken met telefoons, tablets, laptops, computers en game consoles.

Snelle verbinding

Het WiFi netwerk maakt gebruik van een super snelle glasvezelverbinding met downloadsnelheden tot wel 1000Mbps.

Eerlijk verdeelt

Onze controller verdeelt de WiFi-verbinding eerlijk over alle apparaten. Zo heeft iedereen een stabiele verbinding.

Eigen account

Om verbinding te maken met internet heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kun je aanvragen via deze pagina.

Veilig netwerk

Iedereen heeft een beveiligde verbinding. Je kunt bijvoorbeeld geen verbinding maken met de Chromecast van de buurman.

Groot dekkingsgebied

Goed ontvangst is belangrijk. Daarom zijn er per verdieping meerdere antennes aanwezig voor goed bereik in studio’s en keukens.

Monitoring

Om zonder onderbrekingen te blijven werken is goed onderhoud noodzakelijk. Wij monitoren de WiFi daarom 24 uur per dag.

Toegang tot het WiFi-netwerk van Donk! Aanvragen

Heb je pas de sleutel gekregen of heb je nog geen toegang tot het internet? Dan kun je via dit formulier toegang aanvragen tot het WiFi netwerk van Donk!. Let op! Je hebt hiervoor een aanvraagcode nodig. Deze kun je opvragen bij de huismeester.

Veel gestelde vragen

Door gebruik te maken van een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord, worden alle apparaten geïsoleerd op het netwerk, waardoor andere bewoners geen toegang hebben tot deze apparaten of de bijbehorende gegevens.

Op dit moment zijn er geen plannen voor bekabeld internet in de woningen; momenteel wordt alleen draadloos internet aangeboden.

Nee, op dit moment is er alleen een draadloze verbinding mogelijk. Het gebruik van eigen routers is niet ondersteund met het nieuwe netwerk.

Momenteel zijn er geen plannen voor een bekabeld tv-signaal in de woningen, vergelijkbaar met wat voorheen mogelijk was. In deze moderne tijd, waarin veel bewoners de voorkeur geven aan flexibele kijkopties, willen we benadrukken dat er tal van streamingdiensten beschikbaar zijn voor entertainmentbehoeften. Hierdoor kun je genieten van een breed scala aan programma's en films op een tijdstip dat jou uitkomt.

Tijdens kantooruren kun je contact opnemen met de technische ondersteuning via het telefoonnummer 0161 34 56 78. Daarnaast kun je specifieke problemen ook melden via e-mail op donk@mach-it.net. We staan klaar om je te helpen bij eventuele technische kwesties in je woning.

Ja, je kunt je eigen apparaten blijven gebruiken met het nieuwe netwerk. Het is compatibel met telefoons, tablets, computers en laptops. Echter, het gebruik van eigen routers wordt niet langer ondersteund met het nieuwe netwerk.

Toegang aanvragen kan eenvoudig via het formulier op deze pagina. Zodra je het formulier hebt ingevuld en verstuurd, wordt jouw aanvraag verwerkt en krijg je toegang tot het nieuwe netwerk. Dit opent niet alleen de deur naar een verbeterde internetervaring, maar plaatst je ook automatisch op de lijst om regelmatig updates te ontvangen via onze nieuwsbrief.