Gebruik jij nog Windows 7?

Geplaatst op: 3 oktober 2019

Maak jij nog gebruik van een computer met Windows 7? Dan ben je een van de laatst overgebleven mensen die hun besturingssysteem nog niet hebben geüpgraded naar Windows 10 of een nieuwe computer hebben aangeschaft. En daar lijkt op het eerste oog niets mis mee. Als jij nog lekker werkt op je pc, waarom zou je hem dan vervangen? Helaas is het nu echter wel tijd geworden om afscheid te gaan nemen van je oude vertrouwde pc. Althans, van Windows 7 in ieder geval. Microsoft stopt namelijk met de ondersteuning voor Windows 7 vanaf 14 januari 2020. En dit heeft behoorlijke gevolgen voor de beveiliging van je computer!

Windows 7 is vanaf januari 2020 niet meer veilig

Je zou het misschien niet zeggen, maar Windows 7 is al weer ruim 10 jaar oud. Toen Microsoft Windows 7 in oktober 2009 uitbracht, gaven zij direct al aan dat er maximaal 10 jaar productondersteuning op deze versie zou zitten. Dit houdt in dat Microsoft na het aflopen van deze periode niet alleen stopt met de technische ondersteuning, maar ook dat zij geen software-updates meer uit zullen brengen welke van essentieel belang zijn voor de bescherming van je computer.

De exacte datum waarop deze productondersteuning stopt is bekend en staat gepland op 14 januari 2020. Vanaf deze datum zijn jij en je bedrijf dus erg kwetsbaar voor hackers en virussen. Maak jij dus nog steeds gebruik van Windows 7, dan raden we je ten zeerste aan om nog voor die tijd over te stappen op Windows 10, zodat je voorkomt dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Dus vat deze koe bij de horens en stap nog zo snel mogelijk over naar Windows 10.

De kinderziektes zijn uit Windows 10

Vrij snel nadat Microsoft Windows 10 uitrolde werd duidelijk dat dit nieuwe besturingssysteem te maken had met een flink aantal bugs, slecht werkende functies en andere kinderziektes. Dit deed het imago van wat het paradepaardje van Microsoft had moeten zijn uiteraard niet veel goeds. Het is dan ook niet vreemd dat dit wellicht juist voor jou de reden is dat je nog steeds niet bent overgestapt op Windows 10. We kunnen je echter geruststellen, want inmiddels is er achter de schermen hard gewerkt en zijn er sindsdien vele updates uitgebracht. Door flink wat zaken te verbeteren heeft Microsoft ervoor gezorgd dat het besturingssysteem uitermate stabiel is geworden en flink aan populariteit en vertrouwen heeft teruggewonnen.

Overstappen naar Windows 10 of een nieuwe pc kopen

Heb je een oude Windows 7 computer, dan is er een grote kans dat de hardware van je apparaat inmiddels redelijk verouderd is. Wil je met een dergelijke computer toch overstappen op Windows 10, dan is er de mogelijkheid om je apparaat uit te breiden met een snellere harde schijf en wat extra geheugen. Ondernemers kiezen er echter beter voor om in dit geval een nieuwe computer te kopen. Met een nieuwe computer heb je niet alleen een sneller apparaat, maar is deze daarnaast ook stukken stabieler. Dit zorgt voor enorme tijdswinsten tijdens het opstarten en gebruiken van je pc.

Goed moment voor de cloud

Voorheen was de aanschaf van een licentie voor Microsoft Office nog een eenmalige aankoop. Met de intrede van Microsoft Office 365 is ook op dat vlak een verandering doorgevoerd. Je betaald nu namelijk een vast bedrag per maand voor slimme cloud licenties. Door de aankoop van een nieuwe computer maak je automatisch de overstap naar Office 365, en heb je dus direct de vrijheid om op al je apparaten te werken met je e-mail, agenda’s en bestanden.

Wij zetten ondernemers kosteloos over

Voor elk soort abonnement dat je bij ons afsluit is de overstapservice inbegrepen. We brengen dus geen kosten in rekening wanneer je overstapt naar een nieuwe computer met Windows 10 en de cloud diensten van Microsoft. Zowel voor het alles-in-één pakket voor zzp’ers als voor het alles-in-één pakket voor teams geldt dat alle kosten verwerkt zitten in één vast maandbedrag.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78