Geef je laptop een langer leven (een nieuwe duurt misschien nog even)

Geplaatst op: 6 mei 2021

Wist je dat er een aantal heel eenvoudige manieren zijn waarmee je de levensduur van je laptop flink kunt verlengen? Lees onze tips in dit blog en stel de aanschaf van een nieuwe laptop even uit tot het moment waarop het aanbod weer wat breder is en de prijzen gedaald zijn.

Wereldwijd tekort aan laptops door toename flexwerken

Op dit moment is er wereldwijd een groot tekort aan laptops. Hoofdreden voor deze tekorten is de fors toegenomen vraag naar laptops zodat mensen vanuit huis kunnen werken. Dit komt grotendeels door de coronacrisis en de verwachting is dan ook dat deze tekorten zeker nog tot 2022 zullen aanhouden. Niet alleen zijn veel modellen niet of nauwelijks op voorraad, ook zijn de prijzen veel hoger dan voor de coronacrisis het geval was.

Was je dus van plan om binnenkort een nieuwe laptop te gaan kopen, dan raden we je aan hier toch echt nog even mee te wachten (als dat kan). We begrijpen dat dit erg vervelend voor je kan zijn, zeker wanneer je oude laptop echt aan vervanging toe is. Gelukkig zijn er een aantal heel eenvoudige manieren waarmee je de levensduur van je laptop flink kunt verlengen.

Geef je laptop een onderhoudsbeurt

Net als bij auto’s gaat een goed en regelmatig onderhouden laptop een stuk langer mee dan een verwaarloosde. Je kunt dit onderhoud het beste zien als een APK voor je laptop. Veel mensen weten alleen niet dat je dit onderhoud heel gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jouw laptop langer mee zal gaan:

  • Voer een simpele diagnose van je laptop uit. Zo komen mogelijke storingen en gebreken aan het licht die je vervolgens kunt oplossen.
  • Controleer of de antivirussoftware van je laptop up-to-date is en werk deze als dat nodig is bij. Dit geeft je laptop weer een goede bescherming tegen allerhande virussen en schadelijke software.
  • Scan je laptop bovendien ook op de aanwezigheid van malware en verwijder deze als dat het geval is.
  • Verwijder ongewenste software van de laptop, want ongebruikte software maakt je laptop een stuk trager dan nodig is.
  • Schoon het besturingssysteem en eventuele gebruikersgegevens op om weer met een schone lei te beginnen.

Vervang de dvd-speler door een SSD schijf

Er bestaan laptops met een ingebouwde dvd-speler. De meeste laptopgebruikers maken hier alleen zelden gebruik van. Zonde van de ruimte dus! Heeft jouw laptop een dvd-speler? Vervang deze dan door een SSD schijf. Een SSD schijf is namelijk een stuk sneller dan een ouderwetse harde schijf (HDD). Het maakt je laptop niet alleen een stuk sneller, maar ook nog eens zuiniger en lichter!

Aan de slag

Zo, als het goed is kan je laptop nu weer een tijdje mee! Heb je nog vragen of wil je even sparren met een expert? Bel ons dan op 0161 345678.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78