Hoe vaak Google jij je eigen bedrijfsnaam?

Geplaatst op: 12 augustus 2021

Elke dag openen we Google voor het antwoord op al onze vragen. Zo checken we de openingstijden van de drogisterij om de hoek of zoeken we op hoe je een band plakt, wat het laatste nieuws is en wanneer het nieuwe seizoen van die spannende serie op Netflix beschikbaar is. Hoe lang is het echter geleden dat jij jouw eigen bedrijfsnaam in Google hebt opgezocht?

Als dit een tijdje geleden is, is het wellicht goed om er een keer de tijd voor te nemen. Zo kun je ontdekken hoe vindbaar jij bent voor potentiële klanten op deze populaire zoekmachine.

Waarom is het belangrijk jouw bedrijfsnaam op te zoeken op Google?

Het is voor iedere ondernemer van belang om in Google makkelijk gevonden te worden. Zo is jouw bedrijf zichtbaar voor klanten en hierdoor zullen zij sneller gebruik maken van jouw diensten of producten. Google dus vooral regelmatig je eigen bedrijfsnaam. Zo kom je erachter op welke websites je genoemd wordt en of er over jouw bedrijf relevante recensies worden achtergelaten. Uiteraard controleer je meteen of de informatie die over jouw bedrijf vermeld wordt nog actueel is, zoals een kloppend adres, openingstijden en contactgegevens.

Hoe kun je de online zichtbaarheid van jouw bedrijfsnaam controleren?

In slechts drie eenvoudige stappen kun je controleren hoe goed jouw bedrijf online vindbaar is.

1. Zoek met doeltreffende zoekwoorden

Vindbaar zijn, oftewel bovenaan in de zoekresultaten van Google staan wanneer je jouw bedrijfsnaam intypt, is niet genoeg. Je wil namelijk niet alleen gevonden worden door klanten die jouw bedrijf al kennen, maar vooral ook door potentiële klanten die nog zoekende zijn naar het juiste bedrijf voor een specifieke dienst of product. Hiervoor moet je vindbaar zijn op zoekwoorden die deze dienst of dit product beschrijven.

Een voorbeeld: mensen die financieel advies nodig hebben of hun administratie willen uitbesteden zoeken naar een goed accountantskantoor, waarbij ze niet specifiek op een bedrijfsnaam zoeken. Ze gebruiken zoektermen als “financieel advies MKB” en “administratie uitbesteden”. Als jij een bedrijf hebt dat hierin gespecialiseerd is, moet je dus zoeken op dit soort termen.

Je kunt ook zoeken op de locatie waar jij gevestigd bent en op omliggende dorpen en steden. Zo kom je te weten hoe het zit met jouw lokale vindbaarheid. Tot slot kun je zoeken op redenen waarom potentiële klanten van jouw dienst of product gebruik zouden maken. Op Google zoeken mensen namelijk naar een oplossing voor hun probleem. Zoek ook op je eigen voor- en achternaam om erachter te komen wat klanten vinden van jou en je bedrijf en of dit in lijn is met wat je wilt uitstralen.

2. Zoek exact

Je kunt tijdens je zoektocht ook exact zoeken door dubbele aanhalingstekens om woorden heen te zetten. Zo wordt naar deze exacte woordvolgorde gezocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld een voor- en achternaam bij elkaar plaatsen of de titel van content. Google laat dan enkel de websites zien waar de woorden in deze volgorde voorkomt.

3. Zoek incognito

Wanneer je naar jouw eigen bedrijfsnaam in Google zoekt, is het tevens belangrijk dit niet vanuit je standaard browser te doen. Je zit namelijk zelf al vaak op de website van jouw bedrijf, wat Google onthoudt. Daarnaast staat in Google je locatie, waardoor de zoekresultaten worden beïnvloed. Om dit te voorkomen, kun je incognito zoeken. Dit doe je door naar je browser te gaan en op de drie bolletjes of streepjes rechtsboven in het beeld te klikken. Dit kan per browser verschillen.

Conclusie: doe onderzoek naar de online zichtbaarheid van jouw bedrijfsnaam

Het is belangrijk om regelmatig jouw bedrijf op te zoeken in Google om erachter te komen hoe vindbaar jij bent voor potentiële klanten. Gebruik hiervoor de juiste zoekwoorden en zoek exact en incognito. Zo kom jij erachter hoe goed de online zichtbaarheid van jouw bedrijfsnaam is.

Heb je vragen na het lezen van dit blog? We beantwoorden ze graag! Tijdens kantooruren kun je met ons chatten via de button rechtsonder. Bellen mag natuurlijk ook. Je kunt ons bereiken op nummer 0161 34 56 78.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78