Hybride werken is het nieuwe normaal: Microsoft 365 helpt je op weg

Geplaatst op: 24 juni 2021

Hybride werken is een term die we steeds vaker tegenkomen. Voor veel ondernemers is dit inmiddels de nieuwe manier van werken of ‘het nieuwe normaal’. Er waren al veel voorstanders van hybride werken, maar in de afgelopen maanden is het bewijs geleverd dat dit ook prima uitvoerbaar is. Natuurlijk zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden als je kiest voor hybride werken. Met Microsoft 365 is deze manier van werken echter voor iedere ondernemer eenvoudig te realiseren.

Wat is hybride werken?

‘Hybride werken’ en ‘het nieuwe normaal’: deze termen geven aan dat de werkzaamheden niet enkel meer op het kantoor worden uitgevoerd. Door de coronamaatregelen is hybride werken de trend geworden en de verwachting is dat men deze manier van werken op een structurele basis blijft hanteren. Er zijn een aantal opties wat betreft het hybride werken. Zo kun je bijvoorbeeld je werkzaamheden deels op kantoor en deels thuis uitvoeren. Met Microsoft 365 wordt dat mogelijk gemaakt en kun je zelfs onderweg of op je vakantiebestemming werken.

Om op iedere locatie productief te kunnen zijn moet je uiteraard over een goed werkend systeem beschikken. Als werkgever of werknemer moet je immers overal bereikbaar kunnen zijn voor je collega’s en/of klanten. Het mag dan niet uitmaken of je op dat moment op kantoor werkt of bijvoorbeeld thuis. Met Microsoft 365 is dat geen probleem: deze software maakt het jou mogelijk om te chatten of te bellen met je collega’s, online vergaderingen te houden en in realtime samen te werken, ook als je niet bij elkaar op de werkvloer bent. Bovendien kun je eenvoudig samenwerken in Word, PowerPoint of Excel. Een bestand kan bij Microsoft 365 door meerdere mensen gebruikt of gedeeld worden.

Kostenbesparend en veilig

Werken met Microsoft 365 is niet alleen handig voor het hybride werken, het is ook een kosteneffectieve oplossing. Doordat alles naadloos op elkaar aansluit heb je niet met meerdere systemen te maken. De samenwerkingstools zijn gestroomlijnd en met de juiste installatie en een effectief beheer kan er een optimaal resultaat behaald worden. Uiteindelijk kunnen hierdoor dus ook kosten bespaard worden.

Doordat er met een cloud-platform met ingebouwde beveiligingsfuncties wordt gewerkt zijn de bedrijfsgegevens goed beschermd, ook als er op afstand wordt gewerkt. Microsoft 365 biedt een goede bescherming tegen ransomware, malware, virussen, spam of andere digitale bedreigingen. Ook als de bedrijfsgegevens worden geopend op de persoonlijke apparaten van de werknemers is de beveiliging toereikend. Zo kunnen er bijvoorbeeld voor iedere gebruiker en elk apparaat speciale identiteits- en toegangsbeheercodes worden ingesteld.

Snel, betaalbaar en vakkundig overstappen op hybride werken

Om de overstap naar dit nieuwe werksysteem goed te laten verlopen en een toegankelijke, betaalbare en stabiele werkomgeving te creëren is het belangrijk dat de ICT- en cloud-diensten op orde zijn. Met een alles-in-één-pakket voor ondernemers kan dit optimaal gerealiseerd worden. Het ICT-bedrijf Mach-IT zorgt ervoor dat zowel de ondernemer als zijn of haar medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van Microsoft 365 plus alle bijbehorende functies, of het nu gaat om het instellen van de computers, laptops, tablets en smartphones of het realiseren van de cloud-mogelijkheden. Wil je meer weten over deze hybride oplossing, neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer 0161 34 56 78, of laat een terugbelverzoek achter.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78