Wat sleur jij alle dagen mee naar huis? En kan dat niet compacter?

Geplaatst op: 18 augustus 2021

Hybride werken is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Toch weten veel mensen nog altijd niet precies wat hybride werken inhoudt en om misverstanden te voorkomen, leggen we het even in het kort uit. Hybride werken betekent dat je enkele dagen op kantoor werkt, terwijl je de rest van de week vanuit je eigen huis kunt werken. Deze vrije manier van werken heeft veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijker te combineren met het huishouden en het drukke gezinsleven. Daarnaast kun je jouw lunchpauzes gewoon doorbrengen op je eigen comfortabele bank, en ben je ‘s avonds lekker snel thuis! Maar hybride werken brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee. Eén van de grootste frustraties is dat je zoveel werkspullen mee naar huis moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan notitieboeken, etuis, en mappen gevuld met belangrijke papieren. Het heen en weer sjouwen van al deze spullen is voor veel mensen een vervelende klus. Gelukkig is dit vervelende probleem gemakkelijk op te lossen, met behulp van een paar simpele aanpassingen.

Werk je notities digitaal uit

De meeste kantoorbanen vereisen behoorlijk veel notities. En vaak kies je ervoor om verschillende projecten in verschillende notitieboekjes te plaatsen. Dit kan ervoor zorgen dat je wekelijks meerdere notitieboeken mee moet slepen naar huis. Notitieboekjes zijn al snel honderden pagina’s dik, en kunnen dus voor een behoorlijke hoeveelheid extra gewicht zorgen in je tas. Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor dit probleem. Kies ervoor om je notities voortaan digitaal bij te houden. Zo kun je de notities snel schrijven, gemakkelijk meenemen en zelfs onderweg nog bekijken. Moet je de notities uitdelen aan andere collega’s? Geen probleem, je mailt de documenten zonder enige moeite naar ze toe.

Sla je documenten op in de Cloud

Niet alleen notities moeten tegenwoordig worden opgeslagen, maar ook uitgewerkte projecten en documenten moeten veilig worden bewaard. Vroeger deed je dit in zogenoemde projectbinders, of ringmappen, maar deze zorgen al snel voor extra gewicht in je tas. Door de projecten digitaal uit te werken, zorg je ervoor dat alle informatie veilig word opgeslagen. Zo loop je bijvoorbeeld niet het risico dat ene belangrijke notitieboekje kwijt te raken. Door de documenten in de Cloud te zetten, zijn ze niet alleen veilig opgeslagen maar kun je ze ook gemakkelijk delen met andere collega’s of je baas.

Etuis zijn niet langer nodig

Bij het gebruik van notitieboeken heb je natuurlijk pennen nodig. En vrijwel niemand neemt maar één pen mee naar het werk. Meestal puilt onze etui uit van pennen, potloden, gummen en andere producten die je vrijwel nooit gebruikt. Door alle notities digitaal te schrijven, heb je alleen nog maar een goede laptop nodig. Dit betekent dat je de volle etui thuis kunt laten liggen. Natuurlijk kun je er, voor je eigen gemoedsrust, altijd nog voor kiezen om één extra pen en klein notitieblokje mee te nemen naar kantoor.

Wat is onmisbaar op kantoor?

Om je werkspullen zo compact mogelijk te houden, is het belangrijk om te bedenken wat écht onmisbaar is tijdens jouw werkdag. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel goede – digitale – alternatieven te bedenken. Lijkt het jou wel wat, zo’n dynamische thuiswerkplek? Of heb je vragen over hybride werken? Leg ons je situatie voor en wij delen graag onze kennis met je. Ook wanneer je nog geen klant van ons bent.

Je kunt tijdens kantooruren met ons chatten via de knop linksonder. Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op nummer 0161 34 56 78. Heb je liever dat wij contact met jou opnemen? Maak dan een terugbelverzoek aan en we bellen je binnen 1 werkdag terug.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78