Je telefoon kwijt; wat nu?

Geplaatst op: 26 januari 2021

Je telefoon… je kunt niet meer zonder. Of het nu een iPhone is of een Samsung met Android. Hij is niet meer weg te denken uit je dagelijkse routine. Even snel een mail beantwoorden, iets in je agenda zetten of misschien gebruik je hem nog uitgebreider en laat je bijvoorbeeld klanten tekenen voor ontvangst op je smartphone. Maar wat doe je als je een toestel kwijtraakt?

Dat zal mij niet zo snel gebeuren!

Uit ervaring blijkt dat veel mensen er niet moeilijk over denken: dat gebeurt mij toch niet. En als het mij toch gebeurt: er zat toch al een barst in het scherm dus dan bestel ik een andere. En dat snappen we. Maar denk ook eens aan de data die er op je telefoon staat. Bij ons (Michael, Matti, Betteke, etc.) staat ons hele leven op dat ding. En om nog maar te zwijgen over zakelijke informatie. Want… Microsoft Teams hebben we ook ingelogd. Het is dus net iets minder eenvoudig dan gewoon een nieuw toestel kopen. Maar ingewikkeld is het gelukkig niet!

Check vandaag nog of jij je telefoon terug kunt vinden

Veel fabrikanten bieden gratis de mogelijkheid om een apparaat op afstand terug te vinden of op afstand te blokkeren. Maak je gebruik van een Android? Dan kun je bijvoorbeeld gaan naar www.androind.com/find en voor Apple kun je gebruik maken van www.icloud.com/find. Binnen 30 seconden weet je of je apparaat al hiervoor is ingesteld. Is dit niet het geval? Bel ons dan even en wij helpen je om dit goed in te richten.

Soms is Find My iPhone en Find My Android niet voldoende

Heb je een groter team? Heeft niet iedereen een telefoon van de zaak? Of wil je alles centraal kunnen regelen? Dan is het soms verstandiger om te werken met een professionele oplossing voor het beheren van mobiele apparaten. In Microsoft 365 kun je bijvoorbeeld apparaten op afstand wissen (niet lokaliseren) als deze zijn verloren. Het is ook mogelijk om alleen de bedrijfsinformatie op het toestel te wissen, zodat de persoonlijke data (van de medewerker) niet verloren gaat. Heb je interesse in deze oplossing? We vertellen je er graag meer over.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78