Een budgetvriendelijke oplossing voor de schoonheidssalon

Geplaatst op: 9 februari 2021

Vorige week kregen we een telefoontje: “mijn computer is zo ontzettend langzaam en ik heb eerder niet veel tijd gehad om er iets aan te doen. Nu ik steeds meer achter mijn computer zit, begint het toch wel storend te worden. Kunnen jullie hierbij helpen?”

“Natuurlijk kunnen wij dat”, was het antwoord van Matti. Samen met de klant is hij op zoek gegaan naar verschillende budgetvriendelijke oplossingen. Want het zijn toch onzekere tijden voor een schoonheidssalon. En uiteindelijk is daar een mooie oplossing uitgekomen.

Ons serviceabonnement past goed bij deze ondernemer

In goed overleg is besloten om geen eenmalige kosten te maken voor de laptop en te kiezen voor ons alles-in-één pakket. Zo heeft de eigenaresse van de schoonheidssalon geen investeringen. En wij stellen de facturatie nog even uit tot eind april. Je moet elkaar toch een beetje helpen. Wij hebben de laptop direct opgenomen in ons onderhoudsprogramma en de licenties van de virusscanner, Office 365 en website overgenomen. Dat was ook nog eens een besparing iedere maand!

Onze slimme software vond direct problemen

Wij maken gebruik van slimme software voor het onderhouden en monitoren van computers. En direct kwamen er een aantal belangrijke problemen aan het licht. Zo waren er meerdere virusscanners actief, al ruim 90 dagen was de computer niet opnieuw opgestart, de C-schijf was zo goed als vol en Windows was niet up-to-date. Dat hebben we direct maar even verholpen. Vrijwel direct werd ook duidelijk dat een gratis virusscanner onvoldoende was. Na de installate van Bitdefender werden er meerdere besmettingen gevonden.

Na een forse onderhoudsbeurt heeft de computer weer een dikke 10 gekregen en was het systeem een stuk sneller dan voorheen. En kwam langzaam het besef dat de snelheid niet het grootste probleem was. Gelukkig waren er geen gegevens gelekt.

Anders nog iets? Het antwoord was in eerste instantie nee…

Wij weten heel goed dat het soms lastig is om te bedenken was je als ondernemer nog wilt veranderen aan je business. Daarom vragen wij altijd: “Anders nog iets?” Even een momentje om samen na te denken. In dit geval kwam de website ter sprake en dat de eigenaresse eigenlijk wel een online afsprakensysteem wilde. Ze had al eens geïnformeerd bij haar softwareleverancier. Maar die uitbreiding was veel te duur. Samen hebben we gekeken naar wat wél haalbaar was. En al snel kwamen we uit bij Microsoft Bookings dat standaard in het Office 365 abonnement zit. Dat gaan we op een later moment samen inrichten en testen.

Loop jij ook ergens tegenaan?

Heb jij nou ook een probleem dat je maar niet opgelost krijgt? Maak een gratis testcase bij ons aan en maak kosteloos kennis met onze dienstverlening. Bel voor meer informatie naar 0161 34 56 78 of stuur ons een e-mail.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78