‘Welke laptop kan ik het beste bestellen?’

Geplaatst op: 4 augustus 2022

‘Hey Michael, kun je voor mij een laptop uitzoeken? Wel een goeie en het liefst niet te duur.’ Zo gaat het regelmatig. Tuurlijk kan ik dat voor je doen! Geen probleem.. Maar wist je dat:

  • Laptops tegenwoordig niet meer zo duur zijn…
  • De keuze voor een laptop erg persoonlijk is…
  • Je echt niet het nieuwste model hoeft te kopen…
  • Docking stations de laatste jaren enorm zijn verbeterd…
  • De laptop steeds vaker een desktop computer vervangt…

Ik heb er een hekel aan om zomaar iets te adviseren. Daarvoor zijn er al genoeg partijen. Ik bedoel, bel de grote blauwe gigant met z’n schuur in Tilburg maar op. Zij geven je graag advies, maar past dat bij je bedrijf? Misschien wel, misschien niet.

Want waarom heb je een laptop nodig? Wat is er mis met je bestaande laptop? Hoe groot moet het scherm zijn en waarom? En heb je nagedacht over de veiligheid en welke bestanden je altijd beschikbaar moet hebben? Of is een verbinding met de cloud voldoende?

En zo zijn er nog veel meer vragen. Het is opvallend hoeveel ondernemers hier niet bij stilstaan. Die zeggen: ‘doe maar een laptop’. De afgelopen jaren heb ik veel teleurstellingen gezien, bijvoorbeeld wanneer er een hippe en dure Microsoft Surface werd aangekocht en later bleek dat de belangrijke tekeningen toch niet allemaal op de harde schijf pasten.

Vast één belangrijke tip: check of de laptop die je gaat kopen geschikt is voor Windows 11 (zijn ze nog niet allemaal) en of deze is voorzien van de Pro versie van Windows. Dan kun je als ondernemer écht verder.

Wil je liever niet zelf het wiel opnieuw uitvinden? Laat een berichtje achter via de website, dan plannen we samen een gratis zoom meeting in. In 15 tot 20 minuten bekijken we samen welke laptop het beste bij jou past!

Oh en er zit geen addertje onder het gras. Het leveren van hardware is niet onze core business. We hebben een paar modellen die we zelf kunnen leveren, maar we helpen je net zo graag bij het maken van een keuze uit het assortiment van de grote webwinkel(s) 😊.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78