Laptop kapot en een deadline? Werk snel verder via de website van Microsoft

Geplaatst op: 7 augustus 2022

Het is maandagochtend en je wilt aan het werk gaan, maar je laptop is ermee gestopt. Balen! Natuurlijk komt een computercrash nooit goed uit. Maar net nu je een deadline hebt zeker niet. Je hebt al met de servicedesk gebeld en je hebt pech. De laptop wordt waarschijnlijk morgen opgehaald, maar dat is te laat. Je moet vandaag leveren. Gelukkig werk je met Microsoft 365 en kun je even de laptop van een collega lenen. Maar dan mis je wel je eigen bestanden.. Of toch niet? In dit blogbericht leggen we je uit waarom Microsoft 365 nu je redding is!

Microsoft heeft online versies van het Office-pakket

Microsoft 365 Business is het meest complete pakket van Microsoft. Naast de desktop versies van Office dat je op je eigen laptop gebruikt, zijn er ook web versies. Het voordeel daarvan is dat je altijd en overal bij je documenten kunt. Dus ook als je laptop stuk is of als je bij een klant op kantoor bent.

Via de website van Microsoft log je eenvoudig in met je zakelijke e-mailadres en het wachtwoord van je Microsoft 365 account. Met één druk op de knop heb je toegang tot Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. Je kunt je eigen documenten openen of nieuwe maken. Zo kun je snel verder werken aan die presentatie of dat belangrijke verslag!

Ook je mailbox, agenda en contactpersonen zijn beschikbaar

Met alleen het bewerken van Word en Excel documenten ben je er natuurlijk nog niet. Gelukkig heeft de web versie ook Outlook. Zo kun je je e-mail bekijken, snel dat belangrijke contact zoeken of je agenda raadplegen. Je hebt ook toegang tot je contacten en het globale adresboek van je bedrijf. Dus geen zorgen, je zult niets missen! Sterker nog: verstuur je een e-mailbericht naar een klant of collega? Die zien niet dat jij het via de website hebt verstuurd of vanaf een vreemde computer.

Hoe zit het dan met de AVG-wetgeving?

Normaal gesproken is het natuurlijk niet de bedoeling dat je inlogt op een vreemd apparaat. Maar soms moeten er uitzonderingen gemaakt worden. Daarom is het belangrijk om even de basis regels te volgen:

1 – Controleer of de computer die je gaat gebruiken wel een virusscanner heeft.

2 – Maak altijd gebruik van een privé sessie in bijvoorbeeld Microsoft Edge of Chrome

3 – Werk uitsluitend met Office-online en download geen gegevens naar de harde schijf van de computer of laptop.

Met de Microsoft Office Online-apps is er geen reden om bestanden te downloaden naar de computer. Alles wat je nodig hebt kun je raadplegen via je browser en in de beveiligde opslagruimte in de cloud. En natuurlijk sla je het wachtwoord van je account niet op en meld je aan het einde van je werkdag weer netjes af.

Controleer vandaag nog of jij door kunt werken zonder laptop!

Klinkt dit als een prima back-up plan als je eigen computer of laptop het even niet doet? Controleer dan vandaag nog of jij door kunt werken via de web versies van Microsoft 365. Het is namelijk belangrijk dat jij het wachtwoord van je Microsoft 365 account weet en dat al je bestanden zijn opgeslagen in de cloud (OneDrive voor Bedrijven of SharePoint).

Heb jij hulp nodig met werken in de cloud?

Ben jij nog niet zover dat al je bestanden in OneDrive staan? Of heb je nog geen Microsoft 365 abonnement? Geen zorgen, we helpen je graag op weg! We zijn experts in Microsoft 365 en kunnen je helpen met de overstap. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78