Microsoft 365 Business: het verschil tussen Basic en Premium

Geplaatst op: 15 augustus 2022

Als ondernemer kun je niet zonder het Office-pakket van Microsoft. Maar wist je dat Microsoft 365 Business veel meer is dan alleen Word, Excel en Outlook? In dit blogbericht leggen we de verschillen uit tussen Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium, zodat je kunt beslissen welk abonnement geschikt is voor je bedrijf.

Er zijn drie licenties: Basic, Standard en Premium

Microsoft 365 is er in drie verschillende modellen: Business Basic, Business Standard en Business Premium. Het grote verschil tussen deze drie versies is het aantal producten dat bij het abonnement inbegrepen is. De licenties zijn allemaal geschikt voor de zakelijke markt en zijn allemaal voorzien van een zakelijke mailbox, opslagruimte in de cloud en de online versie van de Microsoft Office apps. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Microsoft 365 Business Basic is erg uitgekleed

Microsoft 365 Business Basic is het goedkoopste en basis abonnement van Microsoft 365. Het omvat alleen de meest essentiële producten, zoals Exchange Online voor zakelijke mail en OneDrive om bestanden in de cloud op te slaan. Het abonnement omvat ook de online versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Microsoft 365 Business Basic bevat geen desktop versie van de Office apps. Je kunt dus niet op je computer of laptop werken met Word, Excel, Outlook of een van de andere applicaties.

Wij adviseren Microsoft 365 Business Basic vaak alleen voor buitendienst medewerkers die alleen gebruik maken van een smartphone of tablet.

Microsoft 365 Business Standard is de basis voor cloud-werken

Microsoft 365 Business Standard is het middelste pakket van Microsoft 365 en geschikt voor kleine bedrijven. Naast Exchange Online, OneDrive en de online versies van Office apps, omvat dit abonnement ook de desktop versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Publisher. Met Microsoft 365 Business Standard ben je dus volledig toegerust voor werken in de cloud.

Wij adviseren Microsoft 365 Business Standard voor bedrijven met vaste werkplekken (waar iedereen een eigen computer of laptop heeft). Met deze licentie ben je flexibel om te werken waar je maar wilt: thuis, op kantoor en onderweg.

Microsoft 365 Business Premium is dé cloud oplossing voor bedrijven

Microsoft 365 Business Premium is het meest complete pakket van Microsoft 365 en geschikt voor bedrijven vanaf 2 gebruikers. Naast alle mogelijkheden van Microsoft 365 Business Standard bevat dit pakket slimme cloud functies om bijvoorbeeld apparaten op afstand te beheren, Windows 11 automatisch in te richten en beter samen te werken met collega’s.

We raden Microsoft 365 Business Premium aan voor bedrijven die volledig in de cloud willen werken. Dit abonnement is ook heel geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen of buitendienstmedewerkers.

Benieuwd welke licentie bij jouw bedrijf past?

Ben je er nog niet uit welke licentie geschikt is voor je bedrijf? Ons team van Microsoft 365 specialisten kan je helpen de juiste keuze te maken. Ze beantwoorden ook graag alle vragen die je hebt over werken in de cloud. Want onze experts hebben geen Google Maps nodig om je door het oerwoud van Microsoft licenties en oplossingen te navigeren.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78