Werken op afspraak een uitdaging? Niet met Microsoft Bookings

Geplaatst op: 4 februari 2021

Iedereen kent Word, Excel en Outlook. Maar wist je dat Microsoft ook een handige tool heeft voor het online ontvangen van reserveringen? Microsoft Bookings helpt je om snel en eenvoudig een reserveringstool op te zetten en te delen op je website of via Social Media. En dat kan in deze tijd best handig zijn.

Laat je klanten online een tijdslot reserveren

Werken op afspraak is een uitdaging voor veel ondernemers. Want wanneer komt wie? Hoe houd je alle reserveringen via de verschillende kanalen bij? En hoe voorkom je frustratie bij klanten? Bijvoorbeeld wanneer je net met iemand in gesprek bent en even niet in je agenda kunt kijken. Microsoft Bookings helpt je daarbij. Het pakket is standaard inbegrepen bij alle Microsoft 365 abonnementen (vanaf Business Standard) en werkt perfect samen met je Outlook agenda.

Via een linkje komen klanten terecht op een reserveringspagina. Met één druk op de knop kiest de klant de gewenste service (bijvoorbeeld hulp op afstand, telefonische meeting of een bezoek aan de kapper). Vervolgens is direct zichtbaar wanneer jij beschikbaar bent. Snel, overzichtelijk en vooral erg handig. 

Microsoft Bookings regelt je online reserveringen

Via de website van Microsoft Bookings stel je voorwaarden aan een reservering. Wanneer mag een reservering gemaakt worden? Hoe lang mag er gereserveerd worden? Moet er tijd voor of na de afspraak worden ingepland, bijvoorbeeld om je voor te bereiden, te reizen of de ontvangstruimte te reinigen? Je kunt verschillende diensten opgeven en aan iedere dienst een eigen voorwaarde of beperking hangen.

Staan al je diensten erin? Dan kun je de reserveringspagina netjes in lijn brengen met je eigen huisstijl. Door een eigen kleur in te stellen, je logo te uploaden en de teksten aan te passen.

Afspraken worden direct zichtbaar in je agenda

Ontvang je een reservering via Bookings? Dan is deze direct zichtbaar in je Outlook agenda. Alle informatie staat in de afspraak. Zet je zelf een afspraak in je agenda? Dan is deze binnen enkele seconden ook zichtbaar als bezet in Bookings. Zo voorkom je dat er dubbele afspraken worden gemaakt. Je bent dus niet gebonden aan het boekingsformulier van Microsoft Bookings.

Voorkom no-show of vergeten afspraken met e-mailtjes

Microsoft Bookings heeft de mogelijkheid om een herinneringsmail te sturen. Zo voorkom je dat klanten de afspraak vergeten. Natuurlijk kunnen klanten ook eenvoudig annuleren door op de link in het mailtje te drukken.

Eenmalige actie: inrichten van Bookings voor slechts € 24,99

Wil jij graag Microsoft Bookings gaan gebruiken? Voor slechts € 24,99 doorlopen we de volledige setup en laten we je alles zien. Binnen 30 minuten ben jij up en running en heb je voldoende handvatten om online reserveringen te ontvangen.

Heb je nog geen serviceabonnement bij ons? Ook dan helpen we je graag om Bookings in te zetten voor je bedrijf.
Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78