Microsoft FindTime bespaart je een hoop tijd en frustratie

Geplaatst op: 26 oktober 2019

Je kent het wel: je moet een afspraak zien te plannen met één of zelfs meerdere mensen. Het begint met een mailtje waarin een aantal opties worden benoemd, en het mondt uit in een vat vol frustratie, terwijl er nog steeds geen datum vaststaat. Gelukkig zijn hier tegenwoordig diverse alternatieven voor, waaronder websites zoals de datumprikker of afspreken.nl. Deze zien er echter niet erg professioneel uit, niet waar? Het zijn handige tools voor het prikken van een datum binnen je privéleven, maar om deze zakelijk te gebruiken komt al snel wat nonchalant over. Microsoft heeft hier echter de perfecte oplossing voor!

Wat is Microsoft FindTime?

Microsoft FindTime is een eenvoudige plug-in voor Outlook, waarmee je met slechts een paar klikken een uitnodiging met datum prikker naar één of meerdere ontvangers verzend. Elk individu kan aangeven wat voor hem of haar het meest geschikte moment is, en wanneer iedereen gekozen heeft wordt er een bericht verstuurt naar alle participanten. FindTime is één van de vele gratis cloud diensten welke inbegrepen zijn in het Microsoft Office 365 pakket. Het zijn kortweg professionele alternatieven voor diensten zoals afspraken.nl en de datumprikker.

Hoe werkt Microsoft FindTime?

De eerste stap voor de organisator van een meeting, vergadering of afspraak is om via de plugin een aantal opties te selecteren waarop de afspraak geplant zou kunnen worden. Vervolgens worden deze data en tijdstippen, optioneel tezamen met een omschrijving verzonden naar de genodigden. Handig hierbij is te weten dat enkel de organisator de beschikking hoeft te hebben over een Office 365 abonnement. Ontvangers van het datumvoorstel hoeven slechts in het bezit te zijn van een e-mailadres.

Wanneer de aanvraag bij de ontvangers binnenkomt dienen zij slechts aan te geven welke data en tijden voor hen mogelijkheid bieden. Deze gegevens worden teruggezonden naar de organisator, waardoor hij of zij een duidelijk overzicht ontvangt van de meest favoriete data en tijdstippen. De bijeenkomst van vervolgens definitief ingeschoten worden via Outlook.

FindTime bespaart je een hoop tijd!

Met name bij het plannen van meetings en bijeenkomsten met meer dan één wederpartij is FindTime een ontzettend handige tool. Je kunt er uiteraard voor kiezen om je kostbare tijd te spenderen aan het heen en weer bellen naar alle genodigden. Dit is bij grotere groepen niet alleen een tijdrovende klus, maar kan ook heel wat frustratie opwekken. Je zult zien dat het definitief vastleggen van de datum voor een vergadering op die manier echt nog niet meevalt. E-mailen om dergelijke afspraken te maken is eveneens niet praktisch, want waar de ene participant je slechts persoonlijk terug mailt, beantwoord de ander weer de gehele mailgroep. Daarop wordt vervolgens weer gereageerd en de chaos is een feit!

Wij helpen bij de installatie

Wanneer je al gebruik maakt van Outlook maar de plug-in nog niet zichtbaar is, neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag bij de installatie van FindTime, zelfs wanneer je nog geen klant bent van Mach-IT. Het enige dat je nodig hebt is een licentie voor Office 365 waarbij Exchange inbegrepen is.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78