Besparen op Microsoft 365 licenties voor de buitendienst?

Geplaatst op: 28 augustus 2022

Heb jij volwaardige Microsoft licenties voor de buitendienst of monteurs? Mogelijk kun je iedere maand ontzettend veel besparen op je Microsoft licenties. Speciaal voor medewerkers zonder computer of laptop heeft Microsoft het Microsoft 365 Business Basic abonnement geïntroduceerd. In dit blogbericht leggen we uit wat dit abonnement inhoudt en hoeveel je ermee kunt besparen.

Wat is Microsoft 365 Business Basic?

Microsoft 365 Business Basic is een abonnement dat Microsoft speciaal voor kleine bedrijven aanbiedt. Dit abonnement omvat het gebruik van zakelijke e-mail en agenda’s, Office Online, videoconferenties (Teams), en het opslaan en delen van bestanden (OneDrive). Met andere woorden: alles wat een werknemer nodig heeft om productief te zijn, zonder computer of laptop.

Met het abonnement heb je geen toegang tot de desktop versies van de Office programma’s. Je kunt ze dus niet op je computer of laptop installeren. Je hebt alleen toegang tot de zogenaamde web versies of app versies van deze programma’s. Ideaal dus voor medewerkers welke niet achter een computer of laptop werken maar met een smartphone of tablet onderweg zijn.

Hoe werkt Microsoft 365 Business Basic?

Op een smartphone of tablet kun je de apps downloaden uit de App Store of Google Play Store. Je logt dan in met je Microsoft 365 account. Daarna heb je toegang tot je e-mail, agenda, contacten, en documenten. In de Teams app kun je videogesprekken en online vergaderingen beginnen of bijwonen.

Via de Word en Excel app open je eenvoudig documenten en werkbladen in OneDrive of SharePoint en werk je er samen met collega’s aan. Je kunt ook direct in de app nieuwe documenten en werkbladen maken.

En maak je incidenteel gebruik van een computer of laptop? Dan kun je inloggen op de website van Microsoft met je Microsoft 365 account. Daar heb je toegang tot alle functies van Office Online. Deze lijken op de normale desktop versie maar hebben net wat minder functionaliteiten en mogelijkheden.

Waarom Microsoft 365 Business Basic?

Het Microsoft 365 Business Basic is het goedkoopste abonnement van Microsoft. De licentie is vooral bedoeld voor medewerkers die niet achter een computer of laptop werken en/of gebruik maken van een Chromebook. Het abonnement heeft voldoende functionaliteiten om samen te werken en om bijvoorbeeld buitendienst medewerkers te integreren in Microsoft Teams en SharePoint-sites.

Voor wie is Microsoft 365 Business Basic geschikt?

Het abonnement is erg uitgekleed. Wij adviseren het voor bedrijven waar werknemers onderweg zijn en/of een Chromebook gebruiken. Het abonnement is minder interessant voor bedrijven met kantoorgebonden medewerkers met een computer of laptop.

Wanneer Microsoft 365 Business Basic niet gebruiken?

Gaat een medewerker meer dan incidenteel op een computer of laptop werken? Dan zijn de desktop-versies van Microsoft Office onmisbaar. Gelukkig krijg je met de Microsoft 365 Business Standard deze versies ook. Dit abonnement kost een paar euro extra per maand, maar is nog steeds relatief goedkoop.

Benieuwd of jij over kunt stappen naar Microsoft 365 Business Basic?

Wij helpen je door het oerwoud van Microsoft licenties. En we gaan voor je na of het interessant is om van je huidige licenties over te stappen op Microsoft 365 Business Basic. Ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag verder!

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78