Maak alles in orde voordat je op vakantie gaat

Geplaatst op: 29 juni 2021

Na een lange periode van coronamaatregelen is er gelukkig weer steeds meer mogelijk. Iedereen verlangt inmiddels wel naar de zomerse warmte en een heerlijke, welverdiende vakantie! Hoewel het zeer verleidelijk is om zo snel mogelijk alle rompslomp en de dagelijkse sleur achter je te laten, is het weliswaar verstandig om van tevoren een aantal zaken te regelen. Wanneer je je werkplek met een gerust hart achter kunt laten, kun je immers ontspannen op vakantie gaan. Bovendien zorgt het ervoor dat je je dagelijkse werkzaamheden na je vakantie weer vlot kunt oppakken. In dit blog wijzen we je op een aantal zaken die je nu alvast kunt regelen, zodat je straks onbezorgd op vakantie kunt gaan.

Pas de telefooncentrale aan

In de zomermaanden gaan de meeste werknemers er even tussenuit, wat betekent dat het bedrijf gedurende enkele dagen of weken beperkt of zelfs helemaal niet bereikbaar is. Pas daarom de telefooncentrale op tijd aan of stel een professionele vakantie voicemail in waaruit blijkt dat het bedrijf tijdelijk gesloten is. Neem je VOIP bij ons af? Dan maken wij gratis een zakelijk voicemailbericht voor je en regelen wij dat deze op het juiste moment wordt ingeschakeld. We gebruiken hiervoor AI text-to-speech (een computerstem). Wil je gebruik maken van deze dienst? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij alles netjes op tijd kunnen regelen.

Wijzig je wachtwoord en sla deze veilig op

Wachtwoorden hebben vaak de neiging om te verlopen op de meest ongelegen momenten: ineens duurt het veel langer om in te loggen op een pagina of moet je zelfs dagen wachten voordat je een nieuw wachtwoord kunt instellen. Tijdig je wachtwoord veranderen voorkomt dit soort frustraties en zorgt ervoor dat je de eerste dag na je vakantie weer vlot van start kunt gaan.

Heb je moeite om wachtwoorden te onthouden of maak je vaak gebruik van dezelfde wachtwoorden? Steeds dezelfde wachtwoorden gebruiken is niet slim en bovendien niet veilig. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om nieuwe wachtwoorden op een veilige manier op te slaan in één kluis. Met onze Passit Cloud module worden al je wachtwoorden beschermd met één mastercode, tweefactor authenticatie en encryptie. Deze digitale kluis stelt jou en je werknemers in staat om langere en complexere wachtwoorden te gebruiken en veilig met elkaar te delen.

Stel je laptop, smartphone of tablet in om bereikbaar te blijven

Niet iedereen heeft de luxe om ongestoord op vakantie te gaan. Kies je ervoor om bereikbaar te blijven tijdens je vakantie? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je laptop, smartphone en/of tablet op de juiste manier zijn ingesteld. Van e-mail op je telefoon tot het inloggen van Onedrive en het instellen van Word en Excel op je tablet. Zo kun je je e-post blijven lezen en blijf je op de hoogte van de gang van zaken.

Heb je vragen na het lezen van dit blog? Bel ons dan op 0161 345678 of laat een terugbelverzoek achter via de website. Alvast een prettige vakantie!

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78