Review Adobe Acrobat Pro: wij zijn er ontzettend blij mee!

Geplaatst op: 14 juli 2022

Onder PDF-editors is Adobe Acrobat Pro de Rolls Royce te noemen, aangezien het al je wensen omtrent PDF’s bewerken en delen vervult. Het is een intuïtieve en makkelijke interface om te gebruiken en heeft ook diverse functies en kenmerken die het jou erg makkelijk maken. Printen, invullen en scannen is nou eenmaal heel erg ouderwets en in Adobe Acrobat Pro hebben wij de fantastische oplossing gevonden om van Word documenten eenvoudig invulbare formulieren te maken. In deze review kom je erachter waarom wij dit complete programma zijn gaan gebruiken en waarom wij er positieve ervaringen mee hebben.

Waarom zijn wij Adobe Acrobat Pro gaan gebruiken?

Tijdens de corona periode zijn wij op zoek gegaan naar een eenvoudig, allesomvattend proces om onze stroom van documenten te verbeteren. Het ging vooral om het ondersteunen van het ondertekenen van formulieren en het digitaliseren van deze documenten. Immers is printen, met de hand invullen en vervolgens inscannen van documenten heel erg ouderwets. Toen kwam Adobe Acrobat Pro op ons pad, wat een fantastische oplossing is gebleken.

Zonder moeite konden we door middel van dit programma van Word documenten gemakkelijk online invulbare formulieren maken. Als er een contract of offerte getekend moet worden, sturen daarnaast we een verzoek voor een digitale handtekening via Adobe Acrobat Pro. Door deze optie is het ondertekenen van documenten heel erg eenvoudig geworden, waarnaast het gebruiksvriendelijk en vlot werkt. Hierdoor is de stroom van documenten aanzienlijk verbeterd. Overigens is het met het certificaat dat wordt afgegeven bij elk document ook nog juridisch houdbaar.

Welke functies heeft Adobe Acrobat Pro allemaal?

Welke functies en kenmerken maken dit programma nou zo aantrekkelijk om te gebruiken? Dat zijn de volgende zaken:

 • PDF-bestanden maken en vervolgens exporteren naar programma’s, zoals Excel, PowerPoint en Word.
 • Afbeeldingen en teksten bewerken en pagina’s opnieuw ordenen en verwijderen in een PDF-bestand.
 • Formulieren creëren, invullen, ondertekenen en opsturen.
 • Meerdere bestandstypen en documenten samenvoegen in één PDF-bestand.
 • Documenten versturen voor een elektronische ondertekening en de reacties hierop bijhouden.
 • PDF-bestanden beschermen en beveiligen door middel van een wachtwoord.
 • Geavanceerde, mobiele bewerkingsfuncties voor diverse soorten elektronische apparaten.
 • Twee versies van een PDF-bestand vergelijken om de verschillen overzichtelijk te bekijken.
 • Gescande documenten omzetten in bewerkbare PDF-bestanden.
 • Gevoelige informatie in PDF-bestanden permanent verwijderen.
 • PDF-documenten corrigeren en valideren naar de ISO- (International Organisation for Standardization) en toegankelijkheidsstandaarden.

Je kunt zowel een maand- als een jaarabonnement aangaan, waarbij de jaarlijkse variant goedkoper is met een kostenplaatje van rond de 18 euro per maand. Het programma is voor zowel Windows als Mac te gebruiken.

Wij hebben uiterst positieve ervaringen gehad met dit programma en zijn er ook heel blij mee. Wel moet je je afvragen of je alle functies gaat gebruiken, aangezien de minder geavanceerde en dure variant, Adobe Acrobat Standard, alleen niet voorzien is van de laatste vier functies. Verder heeft ook dit programma dus een uitgebreid pakket aan handige functies en kenmerken en het kost rond de 15 euro per maand bij een jaarabonnement. Een beperking van deze optie is wel dat het alleen te gebruiken is op computers die Windows als besturingssysteem hebben.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78