Samenwerken op afstand: gelijktijdig in hetzelfde Word en Excel bestand werken

Geplaatst op: 7 juli 2021

Samenwerken is vaak een belangrijk aspect voor een onderneming. Maar is dat niet lastig nu veel mensen thuiswerken en niet langer als team op de werkvloer hun taken kunnen uitvoeren? Niet als het bedrijf gebruik maakt van Microsoft 365. Met deze software kun je gewoon samen aan een taak, richting hetzelfde doel werken. Gezamenlijk werken aan bijvoorbeeld Word of Excel documenten is geen enkel probleem, zelfs als de afstand tussen jou en je collega’s groot is. Met Microsoft 365 lijkt het net of je aan hetzelfde bureau zit.

Tijdbesparend en uitermate effectief

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: een bestand maken, opslaan en versturen aan een collega. Zodra die collega het bestand binnenkrijgt moet hij of zij eerst het bestand weer opslaan eer er bewerkingen aan het bestand kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens moet hij of zij het bestand opnieuw opslaan voordat het kan worden teruggezonden aan de collega die nogmaals hetzelfde ritueel dient uit te voeren om iets aan het bestand te kunnen veranderen, indien nodig.

Met Microsoft 365 zijn dit soort tijdrovende handelingen verleden tijd. Deze software maakt het mogelijk om met meerdere collega’s gelijktijdig te werken aan bijvoorbeeld een Excel werkblad of een offerte. Zo komt teamwork echt tot zijn recht, ook al wordt er vanuit huis gewerkt. Op deze manier kun je elkaars sterke punten blijven benutten en bepaalde situaties vanuit meerdere invalshoeken bekijken. Bovendien werk je altijd met bestanden die up-to-date zijn.

Veilig en flexibel

Omdat je de bestanden niet naar elkaar hoeft te versturen kunnen misverstanden makkelijker worden voorkomen. Daarnaast wordt er enorm veel tijd bespaard. Met Microsoft 365 bewaar en deel je de bestanden in de cloudopslag. Wijzigingen in een bestand worden bijgewerkt en gesynchroniseerd met de apparaten die hierop aangesloten zijn. Door middel van een toegangs- of gastkoppeling kunnen er zelfs bestanden gedeeld worden met een externe contactpersoon. Het is een eenvoudige en bovendien veilige manier om documenten te delen. Enkel de medewerkers met de juiste rechten hebben namelijk toegang tot de documenten.

Microsoft 365 biedt echter nog meer zekerheden: alle bedrijfsgegevens worden op het Cloud platform – met ingebouwde beveiligingsfuncties – goed beschermd, zelfs als medewerkers op afstand samenwerken. Identiteit en toegangsbeheer kan per apparaat en gebruiker worden ingesteld, ook als het gaat om persoonlijke apparaten van werknemers. Zeker voor kleinere bedrijven met bijvoorbeeld 2 tot maximaal 25 computergebruikers biedt Microsoft 365 de perfecte oplossing: er kan veilig en flexibel samengewerkt worden zonder dat daarvoor een hele ICT-afdeling dient te worden opgezet.

Het alles-in-één pakket voor ondernemers

Juist omdat kleinere bedrijven vaak geen complete ICT-afdeling hebben is het wel zo prettig als Microsoft 365 goed geïnstalleerd en ingesteld wordt. Met het alles-in-één pakket van Mach-IT wordt dit op een deskundige manier geregeld voor de ondernemer: van het instellen van Microsoft 365 tot aan het installeren van Office op computers, laptops, tablets en/of smartphones. Daarnaast wordt er begeleiding aangeboden aan zowel de ondernemer als de medewerkers opdat alle functies van Microsoft 365 optimaal kunnen worden benut.

Nu deze nieuwe manier van werken steeds meer voet aan de grond krijgt is digitaal samenwerken belangrijker dan ooit. Om ervoor te zorgen dat een werkdag niet enkel bestaat uit videocalls en het over en weer versturen van documenten is Microsoft 365 de perfecte oplossing. Wil je meer weten over deze effectieve manier van werken, dan kun je ons altijd bereiken via ons telefoonnummer 0161 34 56 78.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78