Is jouw computer of laptop nog in goede conditie?

Geplaatst op: 5 juli 2022

Veel mensen doen een lange tijd met hun laptop of computer en merken het niet wanneer deze vatbaarder wordt voor problemen. Zo kunnen er risico’s optreden met betrekking tot de beveiliging, hardware, processen, software en systemen, terwijl jij hier niet van op de hoogte bent en nog steeds allerlei belangrijke en vertrouwelijke informatie opslaat. Daarom is het laten meten van de conditie van jouw apparaat erg belangrijk, zodat jij weet in welke staat jouw computer of laptop verkeert. Wat wordt er gemeten bij zo’n scan en waarom is het belangrijk om het te laten doen?

Wat wordt er meegenomen in een computerscan?

Het uitvoeren van een scan voor jouw laptop of computer zorgt voor meer inzicht in de conditie van het desbetreffende apparaat. Veel ondernemers denken dat het erg ingewikkeld is om inzage in de conditie van hun computer of laptop te krijgen, maar niets is minder waar. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van ScanCircle om de laptops en computers van onze klanten een concreet rapportcijfer te geven. Hierbij wordt een apparaat gratis en geheel vrijblijvend gescand en zo weet je in één klap hoe jouw computer of laptop ervoor staat en of je actie moet ondernemen.

Wat wordt er dan allemaal gecontroleerd tijdens zo’n scan? Er wordt hierbij vooral gelet op veel voorkomende problemen, waarbij onder andere de volgende onderdelen aan bod komen:

  • Beveiliging;
  • Besturingssysteem;
  • Capaciteit;
  • Hardware;
  • Software;
  • Stuur-programma’s;
  • Updates en nieuwe versies;
  • Veiligheid.

Aan de hand van deze scan kunnen bepaalde adviezen gegeven worden. Overigens wordt er niet om persoonlijke informatie gevraagd en er wordt ook niet naar illegale software op je apparaat gekeken, aangezien het een anonieme scan is. Het gaat puur om een controle, waarbij geen wijzigingen aangebracht worden. Ook is de scan heel snel uitgevoerd, gemiddeld duurt het 20 seconden, waarna de resultaten overzichtelijk gepresenteerd worden. Voor alle computers en laptops is een check uit te voeren, zoals apparaten met de bekendste besturingssystemen Linux, Mac OS X en Microsoft Windows en daarnaast nog veel meer.

Waarom is een computercheck doen belangrijk?

Misschien denk je nu: “Waarom zou ik een computer- of laptopscan laten uitvoeren? Mijn laptop werkt nog heel goed”. Echter, heel vaak treden er interne problemen op die zich verschuilen achter een goed functioneren. Wist je bijvoorbeeld dat 7 op de 10 computers niet hoger scoort dan een 6 als rapportcijfer? Meestal komt dit door verouderde software en achterstallige updates die een gevaar vormen voor jouw opgeslagen documenten en informatie. Een computer- of laptopdiagnose zorgt er bijvoorbeeld voor dat malware, reclames en virussen gedetecteerd en gelijk verwijderd worden. Hierdoor wordt de functionaliteit en veiligheid op jouw apparaat vastgelegd en verbeterd.

Het uitvoeren van een scan om de conditie van jouw laptop of computer in kaart te brengen, is dus verstandig om problemen te detecteren en effectief aan te pakken. Hierdoor kun jij als ondernemer weer veilig en zorgeloos bestanden creëren en gebruiken en informatie opslaan op je computer of laptop. Heb jij aan de hand van het rapportcijfer nog vragen? Dan kun je ons altijd bellen voor een kosteloos advies.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78