Microsoft Teams: een goed alternatief voor WhatsApp

Geplaatst op: 2 juli 2021

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van WhatsApp op hun telefoon, maar is deze app ook geschikt voor de werkvloer? Het is misschien een leuk communicatiemiddel voor collega’s onderling, maar WhatsApp kan al snel een bron van ergernis zijn. Ook wat betreft de privacy en veiligheid schiet WhatsApp nog weleens te kort. Voor je bedrijf is het daarom beter om over te stappen naar Microsoft Teams.

Een uitstekend communicatiemiddel

Microsoft Teams kan op de smartphone worden geïnstalleerd en werkt net zo eenvoudig als WhatsApp. Het is bovendien een prima communicatiemiddel voor collega’s onderling. Daarbij is er een goede integratie mogelijk met de computer of de laptop zonder dat de conversaties ergens gaan rondzwerven (en mogelijk kwaad kunnen berokkenen).

Net zoals dat bij WhatsApp het geval is kunnen er groepsapps gecreëerd worden, waarop ook ruimte is voor prietpraat. Alles wat via Microsoft Teams wordt besproken hoeft niet per definitie een zakelijke inslag te hebben, het biedt ook een plek voor een ontspannend praatje of wat humor op de werkvloer. Juist omdat veel werknemers door de nieuwe manier van werken hun praatje bij de koffiemachine moeten missen, kan Microsoft Teams ook hier uitkomst bieden.

De zakelijke voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams heeft vooral ook zakelijke voordelen. Zo kunnen de gesprekken worden opgeslagen op een zakelijk account op een veilig Cloud-platform. Maar Microsoft Teams biedt veel meer dan enkel de mogelijkheid om te chatten: medewerkers kunnen ook met elkaar bellen, vergaderen en samenwerken, waar zij zich ook bevinden. Deze mogelijkheden bevorderen het gevoel van verbondenheid tussen de werknemers.

Een ander voordeel is dat documenten, afbeeldingen, notities en eventuele chatgeschiedenissen altijd bij de hand zijn waardoor samenwerken nog eenvoudiger wordt. Zonder iedere keer te moeten schakelen kun je met je team alle apps gebruiken zodat het contact optimaal benut kan worden. Tijdens het chatten kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier je mening delen, waarbij eventueel emoji’s, stickers of gifjes gebruikt kunnen worden. Ook kan er moeiteloos overgeschakeld worden van een groeps-chat naar videobellen. Je kunt de groep zelfs uitbreiden naar 10.000 personen. Gewoon bellen is uiteraard ook een optie, via groepsgesprekken, doorgeschakelde oproepen of voicemail in de Cloud. Zelfs het realtime bewerken of delen van Word, Excel of PowerPoint bestanden behoort tot de mogelijkheden

Mogelijkheden en functies optimaal benutten

Zeker voor de kleinere bedrijven is Microsoft Teams een uitkomst. Het biedt hightech oplossingen zonder bijkomende ICT-kosten. Met een alles-in-één pakket van Mach-IT wordt alles op een deskundige manier geregeld en geïnstalleerd, waarbij de ondernemer en zijn of haar werknemers instructies krijgen over het gebruik van Microsoft 365 en hoe deze veilige en effectieve manier van werken de onderlinge samenwerking op een positieve manier kan beïnvloeden.

Verder wordt de eindgebruiker geholpen bij het installeren van Teams op de smartphone, computer of laptop, waarbij uitgelegd wordt hoe alle functies optimaal benut kunnen worden. Wil je weten welke voordelen Microsoft Teams voor jouw bedrijf heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer 0161 34 56 78 of laat een terugbelverzoek achter.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78