Van thuis terug naar kantoor? Wij helpen je op weg

Geplaatst op: 18 juni 2021

Maandenlang was het advies om zoveel mogelijk thuis te werken als dat kon. Vandaag kondigde het kabinet aan dat het thuiswerkadvies op zaterdag 26 juni vervalt; we mogen weer naar kantoor! We helpen je graag om de overgang van thuis naar werken op kantoor zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Terug naar kantoor? Denk aan de Windows Updates!

De dag is aangebroken: je gaat voor het eerst weer werken op kantoor. Het was even zoeken naar een nieuw ritme (en misschien ook naar je werkkleding), maar je bent er. Nadat je je collega’s hebt gesproken (‘Het is wel even wennen he’, ‘Rare tijden ja’) en een kop koffie hebt gepakt ga je achter je bureau zitten. Je start je computer op en dan… start hij met ellenlange Windows Updates. Oh nee! Niet waar je op zit te wachten op je eerste werkdag terug op kantoor.

Daarom adviseren we je om – waar dat kan – zoveel mogelijk computers op kantoor aan te zetten op één van de onderstaande momenten. Wij zorgen er dan voor dat de updates uitgevoerd worden:

  • Zaterdag 3 juli
  • Dinsdag 6 juli tussen 18.00 en 21.00 uur
  • Donderdag 9 juli tussen 18.00 en 21.00 uur

Zo kunnen jij en je collega’s bij terugkomst op kantoor direct aan de slag.

Apparatuur terugplaatsen op kantoor

Sommige mensen hebben de computer van kantoor meegenomen naar huis om thuis te kunnen werken. Maak jij gebruik van een werkdesktop op je thuiswerkplek en wil je deze weer terug geplaatst hebben? Neem contact met ons op en wij helpen je met de verhuizing van je computer en zorgen ervoor dat deze ook op kantoor weer tip-top werkt. Uiteraard houden wij bij alle werkzaamheden nog altijd de richtlijnen van het RIVM in acht.

Leenlaptop inleveren

Dat iedereen massaal thuis ging werken had niemand aan zien komen. Er ontstond een ware run op laptops en al snel liepen de levertijden enorm op. Om onze klanten tegemoet te komen hebben we daarom een aantal leenlaptops ter beschikking gesteld. Mogelijk mogen zij binnenkort weer werken op kantoor. Heb je van ons een laptop te leen gekregen om thuis te kunnen werken? Dan nemen we binnenkort contact met je op om af te stemmen wanneer je de leenlaptop in kunt leveren. Ons nieuwe kantoorpand in Rijen is ruim van opzet en biedt voldoende mogelijkheden om ook daar 1.5 meter afstand te bewaren.

Thuiswerken (in) de toekomst?

Voor sommigen was het even wennen om thuis te werken. Velen misten het contact met collega’s. Maar liefst 43% van de medewerkers zou het liefst ook na corona een of meer dagen in de week thuis willen werken. Ook veel werkgevers hebben de voordelen van thuiswerken ontdekt en willen hun personeel in de toekomst vaker de mogelijkheid bieden om flexibel thuis te werken. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om ook een combinatie van op kantoor werken en thuiswerken soepel te laten verlopen. De komende periode zullen wij extra aandacht besteden aan dit onderwerp.

Even sparren?

Heb je vragen over de overgang van thuiswerken naar werken op kantoor? Of ben je benieuwd hoe je van hybride werken een succes maakt? Bel dan 0161 345678 of laat een terugbelverzoek achter op de website. Onze experts staan je graag te woord.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78