5 dingen die niet mogen ontbreken op een thuiswerkplek

Geplaatst op: 21 januari 2021

Thuiswerken.. we doen het met z’n allen nu meer dan ooit. En laten we eerlijk zijn: voorlopig lijkt dit zo te blijven. De afgelopen tijd hebben wij veel ervaring opgedaan met het inrichten van thuiswerkplekken. Wij hebben een top 5 gemaakt van spullen die absoluut niet mogen ontbreken op een thuiswerkplek.

1 – Een fijne en snelle laptop is het begin

Gelukkig zijn wij al jaren gefocust op cloud diensten. Voor onze klanten was het dus niet moeilijk om te schakelen van desktop naar laptop. Maar wat voor laptop koop je nu? Waar moet je rekening mee houden? Dat is natuurlijk sterk afhankelijk van de situatie. Vooral het formaat van de laptop is vaak een punt van discussie. En daar hebben wij een handige vuistregel voor gevonden: heb je ruimte voor een beeldscherm? Dan ga je voor een laptop van 11” tot 15”. Is er geen ruimte voor een beeldscherm en ga je hele dagen thuiswerken? Dan adviseren wij een laptop van 17”.

Natuurlijk is een laptop uitzoeken net iets ingewikkelder. Daarom helpen wij je graag. Ook als je nog geen klant van ons bent mag je ons bellen. Wij verkopen zelf geen hardware en geven daarom altijd eerlijk en onafhankelijk advies.

2 – Een steun voor je laptop of een losse monitor

Dat kleine schermpje waar we het over hadden is niet geschikt om hele dagen op te werken. Heb je een 15″ of 17” laptop? Dan kun je een steun voor je laptop overwegen. Deze zijn bij discountoffice.nl te verkrijgen vanaf € 15 en helpen je om het scherm van je laptop op de juiste hoogte te zetten. Heb je een kleinere laptop en werk je meer dan 2 uur per dag thuis? Dan is het aan te bevelen om een losse monitor op je tafel of bureau te plaatsen. Het liefst natuurlijk op een beugel, maar we begrijpen dat je deze liever niet op de keukentafel schroeft. Discountoffice heeft hier ook een oplossing voor: een verhoging zonder beugel.

Check voor je een monitor bestelt eerst even of je laptop voldoende aansluitingen heeft en of de juiste aansluiting aanwezig is. Met HDMI zit je meestal wel goed. Natuurlijk mag je altijd even met ons bellen. Tip: liever niet investeren? Misschien kun je een beeldscherm lenen van een ongebruikte werkplek op kantoor?

3 – Een los toetsenbord en muis

Als je laptop op een steuntje staat en je gebruik maakt van een losse monitor, dan kunnen een fijn toetsenbord en een losse muis niet meer ontbreken. Een normaal toetsenbord is net wat groter dan het toetsenbord op je laptop. Dat zorgt ervoor dat je een betere houding hebt en – ook handig – dat je veel sneller kunt typen. Want die kleine toetsen zorgen nogal eens voor frustratie. Van diverse merken zijn fijne setjes te koop voor een redelijke prijs. Zo heeft Logitech setjes vanaf € 35. Wij adviseren je wel om te kijken naar een draadloze set, want al die kabels op je eetkamertafel zijn erg onpraktisch (en ongezellig). Op Coolblue kun je eenvoudig en veilig bestellen. Bijvoorbeeld deze set: Logitech MK270 Draadloos Toetsenbord en Muis QWERTY – Coolblue – Voor 23.59u, morgen in huis

4 – Een headset voor Microsoft Teams en de VoIP telefoon

We hebben de afgelopen maanden veel verschillende modellen headsets en VoIP telefoons gezien. En wat zijn we geschrokken van de slechte kwaliteit van sommige modellen. Een headset is belangrijk voor thuiswerkers. Om even te overleggen via Teams, te bellen met de VoIP software van de zaak of gewoon ontspannen muziek te luisteren. Eerder hadden we er niet zoveel mee; maar nu is een headset super belangrijk geworden. Na een lange speurtocht hebben we een headset gevonden die echt goed werkt. Het is de Jabra Evolve. Het is een prijzige headset, maar wel betrouwbaar. Lekker om te dragen, werkt ook op een paar meter afstand van je laptop en kan eenvoudig gekoppeld worden aan meerdere apparaten.

Natuurlijk is een headset persoonlijk en sterk afhankelijk waar je de headset voor gebruikt. Deze hebben wij uitgezocht voor dagelijks gebruik van 4 uur of langer. Heb jij andere eisen? Bel dan even met ons voor een goed advies.

Zie ook: https://www.coolblue.nl/product/814139/jabra-evolve-65-ms-stereo-draadloze-office-headset.html

5 – Lekkere koffie voor thuis!

Nederland is een koffieland. We drinken gemiddeld vier kopjes per dag en staan daarmee wereldwijd op de vijfde plek. Verras jezelf (en je medewerkers) en laat lekkere koffie thuisbezorgen. Bij Wakuli bijvoorbeeld bestel je eenvoudig (composteerbare) koffiecups online. En dat is niet alleen lekker, maar ook nog eens beter voor de koffieboeren, die tot wel 3x de gangbare prijs betaald krijgen voor hun bonen.

Aan de slag!

Met de juiste laptop, een ergonomische set-up én een goed bakje koffie kun je lekker aan de slag. Heb je nog vragen? Bel ons gerust! We hebben een nieuw telefoonnummer: 0161 345678. Maar ook ons oude nummer blijft bereikbaar.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78