Een zakelijk emailadres maken

Geplaatst op: 18 februari 2021

Ga jij binnenkort starten met je eigen bedrijf? Gefeliciteerd! Je bedrijfsnaam heb je waarschijnlijk al bedacht, maar heb je ook al nagedacht over een zakelijk emailadres?

De voordelen van een zakelijk mailadres

Zodra je je in gaat schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel krijg je al de vraag welk e-mailadres zij mogen vermelden op je inschrijving en uittreksel. Het is dus belangrijk om hier vooraf goed over na te denken. Een zakelijk emailadres heeft een aantal voordelen:

 • Professionele uitstraling:
  laura@mijnbedrijf.nl of laura95@hotmail.com? Met een eigen emailadres voor je bedrijf kom je niet alleen professioneel en deskundig over, het laat ook zien dat jij serieus met je business bezig bent.
 • Niet afhankelijk van provider:
  Een zakelijk emailadres komt niet alleen professioneler over, het voorkomt ook dat je afhankelijk bent van je internetprovider. Stap je ooit over naar een andere provider, dan behoud je je eigen e-mailadres en voorkom je een hoop administratieve rompslomp en kosten voor bijvoorbeeld nieuw drukwerk.
 • Goed voor je naamsbekendheid:
  Wanneer je bedrijfsnaam duidelijk in je emailadres vermeld staat, is het voor de ontvanger duidelijk dat de email van jouw bedrijf afkomstig is en belanden je berichten minder snel in de spam box. Bovendien zal jouw bedrijfsnaam, wanneer mensen deze keer op keer tegenkomen, een plekje gaan innemen in hun geheugen. Een zakelijk mailadres draagt daarmee bij aan je naamsbekendheid.
 • Overzichtelijke mailbox:
  Een apart mailadres voor je bedrijf houdt je mailbox overzichtelijk en zorgt dat je geen belangrijke berichten over het hoofd ziet. Je hoeft immers niet langer te zoeken naar zakelijke mails van klanten tussen je privé berichten, nieuwsbrieven en reclame mails.

De keuze voor een emailservice provider

Ongewenste mail, ongevraagde nieuwsbrieven, gijzelsoftware, virussen en gehackte emailadressen. Het aanbieden van e-mail gaat al lang niet meer alleen over het faciliteren van het verzenden en ontvangen van berichten. Als gebruiker wil je dat je email goed beveiligd is en dat alleen betrouwbare e-mail door de filters heen komt. En natuurlijk dat gewenste email in je inbox terecht komt en niet in de spam folder.

Wanneer je een keuze maakt voor een emailservice provider is het daarom belangrijk een bedrijf te kiezen met een hoge betrouwbaarheid, geweldige beveiliging en een goede beschikbaarheidsgarantie.

Microsoft 365 versus G-Suite

De bekendste aanbieders van zakelijke e-mail zijn Microsoft (met Microsoft 365, voorheen Office 365 genoemd) en Google (met G-Suite). Een van de grote verschillen tussen de basisabonnementen van beide aanbieders, is de opslagruimte. Bij G-Suite Business Basic is de maximale cloudopslag 30 GB, bij Microsoft Business Basic is de opslagruimte 1 TB. Bij G-Suite gaat daar de opslagruimte van de e-mail nog eens vanaf, wat het voor sommige gebruikers te beperkt kan maken.

Microsoft 365 biedt bij de meeste zakelijke pakketten ook desktopversies aan van programma’s als Word, Excel en PowerPoint. G-Suite biedt in principe dezelfde functies, maar dan in de Google variant. Nadeel hiervan is dat deze minder bekend zijn bij de meeste gebruikers én dat er alleen browserversies beschikbaar zijn. De browserversies zijn geweldig wanneer je alleen de basisfuncties nodig hebt, of als je af en toe kleine bewerkingen in documenten moet weergeven. Wil je echter gebruik maken van de meer geavanceerde ontwerp- of revisietools, dan heb je hiervoor een desktopversie nodig. De desktop versie van Outlook biedt bovendien een ongekend aantal mogelijkheden om mails automatisch te sorteren, labelen en groeperen. G-mail van G-Suite heeft deze opties niet.

Zakelijke e-mail via Mach-IT

Microsoft 365 is een uitbreidingsmodule van ons alles-in-één abonnement en geeft je toegang tot een professionele e-mail oplossing, je favoriete Office-applicaties en opslagruimte in de cloud.


Kies je voor een alles-in-één abonnement van Mach-IT, dan nemen wij het volledige beheer van je computers, laptops, internetverbinding en cloud diensten van je over. En kun jij voortaan met ál je ICT vragen bij ons terecht. Je betaalt een vast bedrag per maand (vanaf €27,50 per gebruiker) en je abonnement is eenvoudig maandelijks op- en af te schalen.

Gebruik onze calculator, stel zelf je gewenste pakket samen en ontvang binnen 10 minuten een prijsindicatie in je mailbox. Wil je liever even sparren met een expert? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies op maat.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78