De voordelen van een zakelijke mailbox en e-mailadres

Geplaatst op: 10 oktober 2019

Ga jij binnenkort starten met je eigen bedrijf? Gefeliciteerd! Het is belangrijk om vooraf al goed na te denken over je bedrijfsnaam, domeinnaam en zakelijke e-mailadres. Waarom? Bij de inschrijving in het handelsregister vraagt de Kamer van Koophandel een e-mailadres om te vermelden op je inschrijving en uittreksel. En bij de eerste netwerkbijeenkomst waar je met veel enthousiasme naartoe gaat deel je natuurlijk je visitekaartjes uit. En zeg nou zelf: jeroen@mijnbedrijf.nl staat toch stoerder dan jeroentje89@hotmail.com?

Een professionele uitstraling met een zakelijke mailbox

Je wilt als ondernemer natuurlijk graag serieus genomen worden door je potentiële klanten en collega’s. Kies daarom ook altijd voor een zakelijke mailbox met een daarbij horend e-mailadres. Met een zakelijk e-mailadres kom je niet alleen een stuk professioneler over, maar ook op het gebied van betrouwbaarheid scoor je er flink wat punten mee.

Stel dat je bijvoorbeeld je visitekaartjes uitdeelt op een netwerkborrel, dan wil je natuurlijk geen flater slaan met een onprofessioneel e-mailadres. Het zou namelijk ontzettend jammer zijn wanneer jouw bedrijf, het concept en je praatje volledig in lijn zijn met wat een potentiële klant zoekt, maar dat hij of zij het laat afweten puur op basis van twijfels door een onprofessioneel e-mailadres. Een degelijk e-mailadres waarin je bedrijfsnaam verwerkt zit kan hierin echt serieus verschil maken. Je komt hiermee niet alleen professioneel en deskundig over, maar het laat tevens zien dat jij serieus met je business bezig bent.

Ook heb je met een zakelijk e-mailadres nog een groot voordeel. Je kunt namelijk een professionele e-mail handtekening toevoegen aan al je verzonden e-mails. Hierin kun je een standaard afsluiting van je e-mails zetten, je bedrijfslogo verwerken en je contactgegevens toevoegen. Dit hoef je dan niet telkens opnieuw te typen, maar wordt automatisch aan al je e-mails toegevoegd.

Waarom je niet moet kiezen voor een e-mailadres van je provider

Vermijd ten alle tijde een e-mailadres waarin de naam van je internetprovider is vermeld. Dit staat niet alleen minder professioneel, maar besef jezelf ook dat mocht je in de toekomst ooit wisselen van internetprovider, je dit e-mailadres dan ook kwijt zult zijn. Dit zou niet alleen betekenen dat je al je contacten op de hoogte moet stellen van je nieuwe e-mailadres, wat op zich natuurlijk al een crime is om te doen. Maar ook al je drukwerk zoals visitekaartjes, briefpapier, enveloppen en noem verder maar op zul je opnieuw moeten laten drukken. Dit kost veel tijd en geld, en is daarnaast ook nog eens foutgevoelig. Stel dat een terugkerende klant nog steeds in de veronderstelling is dat je oude e-mailadres de juiste is? Een offerteaanvraag zal dan wellicht niet binnenkomen, iets waardoor je als ondernemer een heleboel inkomsten kunt mislopen.

Een zakelijk e-mailadres is goed voor je naamsbekendheid

Met betrekking tot het creëren van meer naamsbekendheid is een goed passend zakelijk e-mailadres ook van groot belang. Ten eerste zullen mogelijke klanten je bedrijf sneller gaan herkennen. Stel nu dat je een nieuwsbrief de deur uit doet met als afzender jeroentje89@hotmail.com. Wat verwacht je dat er bij de ontvanger van de e-mail gebeurt? Zal hij of zij de e-mail openen, of zal er gedacht worden dat het spam is en de e-mail linea recta in de prullenbak gooien? Niemand zal immers herkennen dat het in dit geval om jouw bedrijf gaat. Om dit te voorkomen is het dan ook van groot belang dat jouw bedrijfsnaam duidelijk in het e-mailadres verwerkt zit.

Herhaling is daarnaast erg belangrijk wanneer het gaat om naamsbekendheid. Wanneer mensen jouw bedrijfsnaam keer op keer tegenkomen, zal jouw bedrijf een plekje innemen in hun geheugen. Stel nu bijvoorbeeld dat je een timmerbedrijf hebt met de naam Jeroens Timmerbedrijf. Wanneer mensen deze naam meermaals voorbij hebben zien komen, zullen zij bij de eerstvolgende keer dat zijzelf een timmerbedrijf nodig hebben aan jouw bedrijf denken. Het is natuurlijk geen 100% garantie dat ze ook daadwerkelijk klant bij je worden, maar het begin is in ieder geval gemaakt.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78