Veilig mailen met FileCap

Geplaatst op: 11 mei 2021

Even een mailtje sturen, we doen het allemaal vele malen per dag. Vaak sturen we ook allerlei (privacy)gevoelige informatie via e-mail. Van een kopie legitimatiebewijs tot een getekende overeenkomst. Maar een e-mailtje per ongeluk naar een verkeerd e-mail adres sturen of een verkeerde bijlage toevoegen is zo gebeurd. Gelukkig is een dergelijk datalek eenvoudig te voorkomen.

E-mail en bijlagen beveiligd versturen zonder gedoe

Veilig Mailen met FileCap helpt je om zonder ingewikkelde handelingen of instellingen op een veilige manier informatie te versturen en te ontvangen. Je gebruikt gewoon je eigen zakelijke e-mailadres en Microsoft Outlook op je computer of laptop. Na de installatie van FileCap heb je de keuze om berichten mét of zónder versleuteling te versturen. Heb je geen Outlook? Of moet je grotere bestanden versturen? Dan kun je gebruik maken van het web-portaal. En de ontvanger? Die opent met één druk op de knop een beveiligde website om alle bestanden te downloaden of bestanden en berichten te versturen.

Veilig in de cloud

De data die je verstuurt via FileCap staat veilig en versleuteld opgeslagen in Nederland en gaat niet de grens over. Wij maken gebruik van eigen cloudservers die zijn geplaatst in ons datacenter in Rijen. Onze ICT-specialisten beheren de cloud, maken dagelijks back-ups en monitoren de servers 24 uur per dag. Het datacenter is ISO gecertificeerd. Zo kun jij zorgeloos en AVG-proof bestanden delen en ontvangen.

Twee factor authenticatie (2FA)

Ga je voor maximale veiligheid? Naast de standaard bescherming van je in- en uitgaande berichten en bestanden met een versleuteling en wachtwoord is het mogelijk om SMS authenticatie in te stellen. De ontvanger van je bericht ontvangt dan automatisch een eenmalige toegangscode per SMS. Zo maak je op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier gebruik van Twee Factor Authenticatie.

Ook veilig mailen?

Veilig Mailen met FileCap is een managed oplossing en wordt verkocht in combinatie met ons alles-in-één pakket. De abonnementen variëren van één licentie voor zelfstandig ondernemers tot 10 mailboxen en authenticatie via SMS voor grotere teams. Weet je niet zo goed wat je nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor een gratis en eerlijk advies op maat.

Even sparren met een expert?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen één werkdag contact met je op. Liever zelf bellen? 0161 34 56 78